/ - ПГ биро
12/05/2022 u 17:58 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОШ "Максим Горки‘‘ наjуспjешниjа спортска школа

Организовани су турнири у фудбалу, кошарци, одбоjци, рукомету, шаху, стоном тенису, каратеу, атлетици, и, по први пут, у баскету 3x3 и пливању

Такмичењем у пливању на затвореном базену СЦ "Морача'' закључена је Лига основних школа Подгорице у организациjи Секретариjата за културу и спорт Главног града. Лига jе почела 17. марта турнирима у фудбалу, а потом су се подгорички основци, представљаjући своjе школе, надметали у кошарци, одбоjци, рукомету, шаху, стоном тенису, каратеу, атлетици, и, по први пут, у баскету 3x3 и пливању.

За учешће приjавила се 21 подгоричка основна школа, а организатор процjењуjе да се у њоj такмичило преко 1.000 ученика и ученица.

– Поента ове манифестациjе jе да у спортске процесе укључи што већи броj дjеце и да их стимулише да буду физички активна, да се надиграваjу, друже, буду задовољна и са осмjехом иду на тренинг и у школу. Броj ђака коjи су се такмичили превазишао jе наша очекивања, и сигурни смо да ће у наредним издањима Лиге та цифра наставити да расте. Ове године смо у програм укључили два нова спорта, баскет 3x3 и пливање, што jе изазвало огромно интересовање и показало се као пун погодак, даjући нам додатни елан у нашим напорима да развиjамо спорт у граду, са фокусом на нашим наjмлађим суграђанима – саопштили су из Секретаријата за културу и спорт.

Што се такмичарског диjела манифестациjе тиче, ОШ "Максим Горки'' одбранила jе титулу наjуспjешниjе подгоричке спортске школе са 12 освоjених подиjума - по три прва и друга и шест трећих мjеста, испред ОШ "Октоих'' са шест и ОШ "Сутjеска'' са 5.

У кошарци међу дјечацима прво мјесто освојила је ОШ "Максим Горки", друго ОШ "Вук Караџић", а треће ОШ "Штампар Макариjе", док је међу дјевојчицама поново прва била ОШ "Максим Горки", а затим ОШ "Павле Ровински", па ОШ "Др Драгиша Ивановић".

image
-ПГ биро

Најбољи фудбалери су из ОШ "Марко Миљанов", а после њих ученици ОШ "Милорад Муса Бурзан", па ОШ "Максим Горки". Међу фудбалеркама најбоља је ОШ "Зарија Вујошевић" којој је припало прво мјесто, док је друго освојила ОШ "Павле Ровински", а треће ОШ "Максим Горки".

У одбојци у категорији дјечака прво мјесто припало је ученицима ОШ "Марко Миљанов", друго ОШ "Максим Горки", а треће ОШ "Милорад Муса Бурзан", док је међу дјевојчицама најбоља била екипа из ОШ "Павле Ровински", а за њима ОШ "Максим Горки" па ОШ "Октоих".

Дјечаци ОШ "Др Драгиша Ивановић" освојили су прво мјесто у рукомету, док је друго припало ученицима ОШ "Октоих", а треће ОШ "Максим Горки". У категорији дјевојчица злато су освојиле рукометашице ОШ "Октоих", сребро је припало ОШ "Милан Вукотић", а бронзана медаља ОШ "Сутjеска".

У баскету 3X3 у категорији дјечака најбољи су били из ОШ "Сутjеска", а након њих ОШ "Др Драгиша Ивановић", па ОШ "Милорад Муса Бурзан". У истом спорту дјевојчице ОШ "Др Драгиша Ивановић" освојиле су прво мјесто, док је друго припало ученицама ОШ "Владо Милић", а треће ОШ "Максим Горки".

Најбољи атлетичари су из ОШ "Октоих" чији дјечаци су освојили прво мјесто, а друго припало је ОШ "Максим Горки", а треће ОШ "Вук Караџић". Најбоље атлетичарке су такође из ОШ "Октоих", док је друго мјесто припало дјевојчицама из ОШ "Вук Караџић", а треће ОШ "Максим Горки".

Такмичили су се и у стоном тенису. У овом спорту најбољи су били ученици ОШ "Штампар Макарије", а за њима ОШ "Сутјеска", па ОШ "Максим Горки".

Најбољи шахисти су из ОШ "21. мај", па онда из ОШ "Милорад Муса Бурзан", те ОШ "Сутјеска".

Ученици ОШ "Максим Горки" били су најбољи у пливању. Друго мјесто освојили су ђаци ОШ "Саво Пејановић", а треће ОШ "Сутјеска".

image
-ПГ биро

У каратеу прво мјесто припало је ОШ "Октоих", друго ОШ "Владика Данило", а треће ОШ "Павле Ровински".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:01