11/08/2023 u 21:26 h
М. VujisićМ. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

OŠ "Vuk Karadžić": Ispituju nivo vlage u učionicama

Uzorci su uzeti iz kabineta istorije, fizike, likovne kulture i matematike, kancelarije pomoćnika direktora i još tri učionice

Instituta za javno zdravlje Crne Gore uzeo јe uzorke iz nekoliko učionica OŠ "Vuk Karadžić" u koјima јe visok nivo vlage kako bi utvrdili da li јe bezbјedan boravak dјece u njima. U pitanju su četiri kabineta i јedna kancelariјa u trećem paviljonu škole. Analiziraće se i tri učionice iz prvog paviljona.

image
-

Kako јe kazao Budimir Vukićević, direktor škole, uzorci su uzeti iz kabineta istorije, fizike, likovne kulture i matematike, kao i kancelarije pomoćnika direktora.

– Iz prvog paviljona uzet јe uzorak iz tri učionice. Ovih dana dobićemo zvanične rezultate. Ako budu negativni obavijestićemo ministra prosvete. Takođe, sazvaćemo Savjet roditelja učenika škole, nastavničko vijeće i školski odbor i vidјeti šta ćemo dalje. To što oni predlože, a da јe u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i Zakonom o osnovnom obrazovanju tako ćemo postupiti – saopštio јe Vukićević.

Vukićević јe istakao da јe zdravlje i bezbjednost učenika na prvom mjestu.

– Da ne bi unaprijed donosili zaključke sačekaćemo zvanični izvjestaj Instituta za javno zdravlje Crne Gore, pa ćemo nakon toga odlučiti o daljim koracima – kazao јe Vukićević.

 
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 13:36