Igralište na Zabjelu / - FOTO: MPNI
23/05/2024 u 15:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Otvoreno igralište u sklopu vrtića „Poletarac“ na Zabjelu

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović i menadžer kompanije Kidzone d.o.o – Jumbo za Crnu Goru, Miloš Pižurica, otvorili su igralište u sklopu vrtića „Poletarac“ na Zabjelu.

Povod današnjeg susreta je donacija u iznosu od 10.500 eura koju je kompanija Kidzone d.o.o – Jumbo opredijelila za JPU,,Đina Vrbica” – vrtić „Poletarac“.Donirana sredstva iskorišćena su za nabavku dvorišnog mobilijara koji će, kako su naveli iz ministarstva, poboljšati uslove boravka djece u vrtiću.

- Ministarka Jakšić-Stojanović se zahvalila na donaciji i napomenula da ovo predstavlja dobar primjer saradnje sa društveno odgovornim kompanijama u Crnoj Gori sa ciljem poboljšavanja uslova boravka u vrtićima i kompletnog ambijenta u kojem naši mališani provode vrijeme- navodi se u saopštenju.

Ministarka je istakla da je Ministarstvo od početka njenog mandata pokrenulo najveći investicioni ciklus ulaganja u obrazovanje.

- Takođe, značajno je napomenuti da su lokalne samouprave i privredni subjekti prepoznali značaj ulaganja u obrazovanje. Od srca se zahvalila kompaniji „Jumbo” što je ovom donacijom dala sjajan primjer kako treba da izgleda odnos prema našim najmladjima u društvu - dodala je Jakšić-Stojanović.

Direktorica vrtića JPU,,Đina Vrbica” – vrtić Poletarac, Bojana Razić, istakla je da je posvećenost kreiranju najoptimalnijeg okvira za individualni rast i razvoi svakog djeteta koje pohada JPU "Đina Vrbica" oduvijek  je bio imperativ i krajnja maksima svakog djelovanja i rada. Direktorica je istakla da je jako srećna i ponosna što na tom putu nisu sami, već imaju podršku različitih privrednih subjekata, koji svojim djelima pokazaju šta zapravo znači biti društveni odgovoran subjekt i kako dati svoj doprinos društvu i svijetu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 01:54