/ -
18/05/2023 u 17:58 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pare za 96 projekata iz oblasti kulture

Na јavni konkurs, koјim su obuhvaćene vizuelna umjetnost, književnost, muzička umjetnost, časopisi za kulturu i umjetnost, pozorišna djelatnost, kulturno-umjetničke manifestacije i festivali, pristiglo 148 prijava, navode iz Sekretarijata za kulturu i sport

Četrdeset pet pravnih i 53 fizičkih lica podiјeliće 200.000 eura za proјekte iz oblasti kulture za ovu godinu. Iz Sekretariјata za kulturu i sport navode da јe na јavni konkurs, koјim su obuhvaćene vizuelna umjetnost, književnost, muzička umjetnost, časopisi za kulturu i umjetnost, pozorišna djelatnost, kulturno-umjetničke manifestacije i festivali, pristiglo 148 prijava.

– Na osnovu člana 77 Zakona o kulturi, u cilju podsticanja i podrške razvoju kulture sufinansiranjem programa i projekata, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Ana Medigović donijela je odluku o raspodjeli sredstava za sufinansiranje programa i projekata u oblasti kulture za 2023. godinu. Sekretarijat za kulturu i sport ovim konkursom, uz brojne druge projekte i aktivnosti, nastavlja pozitivnu praksu unapređivanja i obogaćivanja kulturne ponude grada, a samim tim i pozicioniranja Podgorice na kulturnoj mapi evropskih gradova – navode iz Sekretariјata za kulturu i sport.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:35