/ -
25/01/2023 u 14:25 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Planiran remont crpne stanice Mareza 1: Za servis opreme 160.000

Namjera je da se remont opreme izvrši sa originalnim djelovim kako bi u narednih pet godina obezbijedili nesmetano funkscionisanje ove pumpne stanice i produžili radni vijek pumpnih agregata, saopštio je Filip Makrid, izvršni direktor Vodovoda

Preduzeće Vodovod i kanalizaciјa remontovaće pet pumpnih agregata na crpnoј stanici Mareza 1 kako bi u narednih pet godina obezbijedili nesmetano funkscionisanje ove pumpne stanice i produžili radni vijek pumpnih agregata. Za ovu investiciju preduzeće je opredijelilo 160.000 eura sa uračunatim PDV-om.

Izvršni direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid navodi da su agregati u radu od 2016. godine.

– Tokom 2023. godine planiran je redovan remont mašinske opreme, odnosno remont pet pumpnih agregata, od čega tri pumpna agregata vrše snabdijevanje vodom građane Podgorice, dok su dva pumpna agregata u funkciji vodosnabdijevanja stanovnika Danilovgrada. Postojeći pumpni agregati su proizvedeni od strane kompanije KSB, u neprekidnom su radu od 2016. godine sa odrađenih 20.000-30.000 radnih sati. Namjera je da se remont opreme izvrši sa originalnim djelovima i ovlašćenim servisom, kako bi u narednih pet godina obezbijedili nesmetano funkscionisanje ove pumpne stanice i produžili radni vijek pumpnih agregata – navodi Makrid.

Makrid je istakao značaj vodoizvorišta Mareza za građane Podgorice, te dodao da je to srce sistema kada je proizvodnja vode u pitanju.

– Objekti Mareza 1 i Mareza 2 pružaju nam veliku sigurnost kada je u pitanju sistem vodosnabdijevanja glavnog grada. Bez ovih objekata ne bismo mogli da zadovoljimo čak ni dio potreba građana Podgorice. Zato ovi objekti sa naše strane podrazumijevaju veliku pažnju kada je u pitanju preventivno održavanje, i dužni smo da u skladu sa preporukama proizvođača opreme poštujemo tehnička pravila i u skladu sa tim vršimo potrebni remont – rekao je Makrid.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:02