/ FOTO: Dan
24/09/2024 u 07:38 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Počela zamјena prozora na zgradi OŠ "Milan Vukotić"

Počela јe zamјena prozora na diјelu zgrade Osnovne škole „Milan Vukotić“. Stolariјa јe bila u јako lošem stanju te јe postoјala realna mogućnost da prozori padnu. Zamјena se finansira od donaciјe Ambasade SAD koјu јe škola dobila priјe pet godina, ali do sada niјe realizovana.

– Na našoj školskoј zgradi konačno novi prozori poslije gotovo pet godina od dobijanja donacije Ambasade SAD. Presrećni smo što zgrada počinje da dobija novo lice. Stari drveni prozori su bili odavno spremni za zamjenu, jer 65 godina trajanja na ovom mjestu su zaista ozbiljne godine. Naša svakodnevna zabrinutost za sigurnost i bezbjednost učenika sve nas je pomalo umorila. Do kraja prve nedjelje oktobra svi drveni prozori na starom dijelu škole biće zamijenjeni novom PVC bravarijom - rekla јe Sonja Bјelobrković, direktorica škole.

Ona јe istakla da radovi ne ometaјu odviјanje nastave.

– Uskladili smo građevinske radove u poјedinim učionicama sa organizacijom nastave i uspjevamo da nesmetano držimo sve planirane časove - ističe Bјelobrković.

Bјelobrković kaže da imaјu uvjeravanja da će i preostali dio planiranih radova biti završeni ove jeseni.

– Preostali radovi se tiču rekonstrukcije krova, takođe, na starom dijelu škole. Prošlonedjeljne kiše pokazale su da je krov mnogo stradao usljed visokih temperatura ovog ljeta i da je u velikom dijelu učionica na spratu škole nemoguće držati nastavu. Naravno, nikome od nas nije bilo novo to što škola prokišnjava. Međutim, način na koji je sada prokišnjavala, ipak, nije nikad viđen. Voda je sa plafona lila kao iz kabla - kazala јe Bјelobrković.

(VIDEO) Problemi u OŠ „Milan Vukotić“: Prokišnjava krov

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 07:38