MZ ”Gorica” / - Glavni grad
04/06/2024 u 10:58 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Počeli radovi na MZ,,Gorica“

Mjesne zajednice su važan segment lokalne samouprave i moraju biti servisno orjentisane prema građanima, kazala Olivera Injac, gradonačelnica

Unapređenje prostornih kapaciteta mjesnih zajednica jedan je od preduslova za njihov efikasan rad i namjera nam je da, uz suštinske promjene, posle više decenija povrate ključnu ulogu u rješavanju lokalnih problema. Mjesne zajednice predstavljanju važan segment lokalne samouprave i moraju biti servisno orjentisane prema građanima, a ne prema političkim partijama i pojedincima, kazala Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice.

Kako je istakla Slađana Anđušić, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom, prostorije mnogih mjesnih zajednica su u veoma lošem stanju i upravo zbog toga su postavili listu prioriteta po kojoj rade.

– Tokom četiri mjeseca prošle godine adaptirali smo prostorije šest mjesnih zajednica, osposobili ih za rad i učinili značajno vidljivijim putem online platformi. Obnavljamo računarsku opremu, saniramo krovne konstrukcije, a što je još važnije privodimo ih namjeni što tokom prethodnih decenija nije bio slučaj – kazala je Anđušić.

Radovi na MZ "Gorica" obuhvataju elektro, građevinske i zanatske radove i prema prvim proračunima koštaće oko 15 hiljada eura. Na objektu će se izvršiti krovo-pokrivački i limarski radovi, adaptacija kancelarija, kao i sale za sastanke i zajedničkih prostorija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 16:31