Slađana Anđušić / -GLAVNI GRAD
22/10/2024 u 14:16 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Podgorica Evropska prijestonica mladih: Šire radnu grupu za kandidaturu

Evropska prijestonica mladih je prestižna titula koja se svake godine dodjeljuje jednom evropskom gradu, pružajući priliku za unapređenje omladinskih politika, razvoj infrastrukture i programe koji direktno utiču na kvalitet života mladih, saopštila je Slađana Anđušić, sekretarka

Sekretarijat za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom raspisao je drugi javni poziv za izbor predstavnika NVO u radnoj grupi koja će raditi na izradi aplikacije kandidature Podgorice za prestižnu titulu Evropske prijestonice mladih 2028. godine. Poziv je, kako je saopštila Slađana Anđušić, sekretarka za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom, otvoren za sve registrovane nevladine organizacije koje se bave temama od značaja za mlade, uključujući obrazovanje, kulturu, zapošljavanje, aktivizam, sport, zdravlje, ekologiju i druge oblasti koje doprinose poboljšanju položaja mladih u društvu.

– Nakon prvog poziva izabrane su dvije nevladine organizacije za radnu grupu, međutim Glavni grad je trajno opredijljen ka širokoj participaciji, pa je ovo drugi otvoreni poziv jer je javni interes kao i naše opredjeljenje da uključimo što više relevantnih subjekata za učešće u kreiranju aplikacije za Evropsku prijestonicu mladih za 2028.godninu, kako bi ista bila kvalitetna i prepoznata, pa samim tim i pozitivno ocijenjena od strane Evropskog omladinskog foruma (Europian Youth Formum) – saopštila je Anđušić. 

Ona je navela da je cilj ovog poziva da se omogući aktivno uključivanje organizacija civilnog sektora u procesu pripreme aplikacije, kako bi se obezbijedilo da kandidatura reflektuje potrebe, interese i potencijale mladih ljudi u Podgorici.

– Radna grupa će biti zadužena za osmišljavanje i realizaciju aplikacije koja će doprinijeti razvoju mladih kroz različite programe, projekte i inicijative, u skladu sa evropskim standardima i praksama. Evropska prijestonica mladih je prestižna titula koja se svake godine dodjeljuje jednom evropskom gradu, pružajući priliku za unapređenje omladinskih politika, razvoj infrastrukture i programe koji direktno utiču na kvalitet života mladih. Kandidatura Glavnog grada Podgorice za 2028. godinu predstavlja značajan korak ka jačanju uloge mladih u našem društvu i njihovom aktivnom uključivanju u procese donošenja odluka – navela je Anđušić. 

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. oktobar 2024 14:17