Гимназија Слободан Шкеровић / - ПГ биро
04/12/2021 u 15:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Подгорички средњошколци на Међународноj олимпиjади метропола

Олимпиjада Метропола сваке године окупља дjецу средњошколског узраста из различитих градова широм свиjета како би се такмичила у знању из природних наука

Град Москва jе упутио позив Главном граду Подгорица за учешће подгоричких средњошколаца на VI Међународноj Олимпиjади Метропола, коjа се одржава у Москви. Олимпиjада Метропола сваке године окупља дjецу средњошколског узраста из различитих градова широм свиjета како би се такмичила у знању из природних наука.  

Главни град Подгорица jе прихватио позив и упутио инициjативу JУ Гимназиjа „Слободан Шкеровић“ да гимназиjалци узраста од 14 до 18 година учествуjу на престижном међународном такмичењу знања и на таj начин представе своjу школу, град и државу. 

Овогодишње издање Олимпиjаде одржава се у онлине формату, у периоду од 6. до 13. децембра 2021. године. Провjера знања подгоричких ученика ће се одржати у уторак, 7. децембра и то из 4 предмета: физика, математика, хемиjа и информатика. Подгорицу ће представљати тим од осам ученика, а такмичиће се по два ученика из сваког предмета. Тачниjе, у 11 часова из физике и информатике, а у 12 часова из математике и хемиjе. Мjесто одржавања такмичења биће у просториjама JУ Гимназиjа „Слободан Шкеровић“. Гимназиjа jе обезбиjедила просториjе (учионице) за одржавање догађаjа, у складу са здравственим и епидемиолошким мjерама коjе су на снази, уз обезбиjеђен видео-надзор и квалитетну интернет конекциjу. Главни град Подгорица jе обезбиjедио техничку подршку за одржавање такмичења, а у складу са строгим и прецизним захтjевима организатора, коjа подразумиjева ИЦТ опрему (рачунари, лап-топови, штампачи, скенери), за сваку провjеру знања поjединачно. 

Учешће подгоричких средњошколаца на овом значаjном догађаjу представља важан допринос Подгорице у реализациjи мисиjе развоjа образовног система на глобалном нивоу. Главни град Подгорица jе своjим ангажовањем на реализациjи такмичења потврдио посвећеност унапређењу међусобних веза и jачању квалитетне сарадње између Подгорице и Москве.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 16:13