/ - Glavni grad
31/05/2024 u 17:30 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Podgorički vatrogasci spremno dočekuju požarnu sezonu

Vjerujem u spremnost i profesionalnost svih službi i institucija koje u okviru tima funkcionišu i koje zajedničkim snagama mogu odgovoriti izazovima i kriznim situacijama, kazala je gradonačelnica Injac

U susret požarnoj sezoni, održan je sastanak Operativnog tima za zaštitu i spašavanje Glavnog grada, na čijem čelu je gradonačelnica Olivera Injac. Ona je istakla, da je važno ispoštovati sve procedure za preduzimanje konkretnih mjera u cilju efikasnog djelovanja u oblasti zaštite i spašavanja.

– Donijećemo Naredbu o preduzimanju preventivnih mjera i Naredbe o zabrani paljenja vatre na otvorenom, ali i pojačati nadzor u ovoj oblasti djelovanja lokalne samouprave. Vjerujem u spremnost i profesionalnost svih službi i institucija koje u okviru tima funkcionišu i koje zajedničkim snagama mogu odgovoriti izazovima i kriznim situacijama – kazala je gradonačelnica Injac.

Ona dodaje, da su posebna pažnja i nadzor usmjereni na park-šumu Gorica, Ćemovsko polje i prigradskih naselja. Komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Zdravko Blečić kazao je da podgorički vatrogasci spremno dočekuju požarnu sezonu sa 23 vozila i 68 vatrogasaca.

image
- Glavni grad

– Imajući u vidu vremenske uslove, očekuje se sezona približna prošlogodišnjoj, u kojoj je zabilježen manji broj požara.Multidisciplinarni tim čine državni organi poput Vojske Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i predstavnici lokalne samouprave, Doma zdravlja Podgorica, Hitne medicinske pomoći, inspekcija, pravnih lica i svih relevatnih organa čiji rad moze doprinijeti efikasnom koordinacijom aktivnostima iz oblasti zaštite i spašavanja na teritoriji Podgorice – navodi Blečić.

Kao članovi Tima za zaštitu i spašavanje Glavnog grada uključeni su i predstavnici opština Tuzi i Zeta, koje još uvijek nemaju formirane službe za postupanje u hitnim situacijama iz ove oblasti, kako bi se na ovaj način obezbijedila funkcionalnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jun 2024 06:05