/ -
14/01/2022 u 14:22 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Понуде за куповину аутобуса чекају до 17. јануара

Из Главног града није прецизиран разлог продужења тендера од седам дана

Главни град продужио је за седам дана рок за достављање понуда за набавку 16 аутобуса. Рок за достављање понуда према тендерској документацији био је 10. јануар, али ће заинтересовани понуђачи понуде моћи достављати до понедјељка, 17. јануара. Из Града није саопштен разлог продужења тендера. Према незваничним информацијама досад је пристигла једна понуда фирме из иностранства.

–Сходно Закону о јавним набавкама, понуђачи не откупљују документацију јер је она јавно доступна на електронским систему јавних набавки. Такође, сходно Закону о јавним набавкама, наручилац је дужан да донесе одлуку о избору најповољније понуде, односно одлуку поништењу поступка јавн набавке, у року од 60 дана од дана отварања понуда –саопштено је из Главног града.

Тендер за куповину 16 нових аутобуса за потребе обављања јавног линијског превоза Главни град је расписао средином децембра прошле године. За ову намјену локална самоуправа је скупштинском одлуком опредијелила два милиона еура које су обезбијеђена од продаје акција Новог дуванског комбината. На овај корак локална самоуправа се одлучила јер није добила сагласност од Министарства финансија и социјалног старања на кредитно задужење од пет милиона еура за куповину аутобуса.

Тендерском документацијом је предвиђено да возила морају бити произведена 2021. или 2022. године, те да капацитет путника укључуjући и мjесто возача буде наjмање 60. Возило мора бити опремљено платформом за улаз/излаз лица са смањеном покретљивошћу, а унутар њега мора постојати звучно обавjештење о називима станица (намиjењено за лица са оштећеним видом), као и лед дисплеjи са истим информациjама.

–Аутобус мора посjедовати дисплеj табле освjетљење у ноћним условима, унутрашње камере коjе покриваjу унутрашњост возила и оне морају бити постављене тако да омогућаваjу прегледност унутрашњости аутобуса. Такође, у возилу мора бити бежични интернет коjи мора бити компатибилан са другим системима у аутобусу и коjи покрива унутрашњост возила, затим уређаj за броjање путника који треба бити постављен тако да омогућава броjање путника приликом уласка у аутобус односно изласка из аутобуса и активан jе само када су врата отворена – пише у тендерској домументацији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:24