Zdenka Popović / - FOTO: IGOR SLJIVANCANIN
18/12/2023 u 09:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popović: Podgorica evropski grad koji je zadržao živopisnu raznolikost i bogato kulturno nasljeđe

Podgorica, osim što je administrativni i privredni centar Crne Gore, sve više privlači pažnju kao turistički atraktivno odredište, istakla je potpredsjednica Skupštine povodom Dana Glavnog grada

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović uputila je čestitku povodom Dana Glavnog grada Podgorice, 19. decembra. Ona je čestitku uputila u svoje i u ime Skupštine Crne Gore gradonačelnici Oliveri Injac, predsjednici Skupštine Glavnog grada Jeleni Borovinić Bojović, kao i svim građankama i građanima Podgorice.

- Kroz godine, grad u kojem živimo nije samo prošao kroz infrastrukturne promjene i postao urbani evropski grad sa modernim centrom, već je i zadržao živopisnu raznolikost i bogato kulturno nasljeđe koje čuva duh Stare Varoši, odražavajući jedinstveni mozaik identiteta Glavnog i najvećeg grada koji se proteže kroz generacije - kazala je Popović.

Ističe  da  s ponosom obilježavamo dan oslobođenja Podgorice, prisjećajući se neustrašive borbe antifašista čija hrabrost i odlučnost nijesu samo putokaz slobode, već i simbol zajedničke snage koja je slomila okove okupatora i ostavila nasljeđe antifašizma koje traje i danas.

- Podgorica, osim što je administrativni i privredni centar Crne Gore, sve više privlači pažnju kao turistički atraktivno odredište. Grad očarava posjetioce svojim autentičnim doživljajem, uspijevajući izvanredno ukomponovati tradiciju i moderno turističko iskustvo. Sve ovo Podgoricu čini izutetno privlačnim odredištem za one koji traže spoj autentičnosti, kulture i prirodnih ljepota.

Moramo obezbijediti nove investicije u infrastrukturne projekte, obnovu kulturnih spomenika, izgradnju rekreativnih područja, raditi na stvaranju novih radnih mjesta i podsticati preduzetništvo, čime ćemo pružiti mladima perspektivu i motiv za ostanak u Podgorici i Crnoj Gori. Inicijative poput coworking prostora, startup inkubatora i kulturno-umjetničkih događaja pružaju platformu za razvoj novih ideja i talenata. Tako se mladi ljudi postavljaju kao ključni nosioci budućnosti Podgorice, igrajući aktivnu ulogu u stvaranju progresivnog grada.

Neka ovaj dan bude inspiracija da Podgorica nastavi putem održivog razvoja, privlačeći investicije, podržavajući talente i čuvajući svoj jedinstveni identitet - istakla je potpredsjednica Skupštine povodom 19. decembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 15:24