/ -
31/03/2024 u 14:20 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Putari u Piperima prije 15. aprila

Početak radova na području Pipera, prema našoj internoj dinamici, planiran je nakon završetka kružnog toka prema Tuzima, a to je prije 15. aprila, saopštio je za "Dan" Bojan Popović, tehnički direktor preduzeća Putevi

Njegova reakcija je uslijedila nakon što je prije dva dana na FB stranici Pipera objavljeno da će 15. aprila blokirati kružni tok na autoputu na Zlatici, jer nijesu ispunjena obećanja da će početi asfaltiranje puteva kroz Pipere.

– Preduzeće Putevi na čelu sa izvršnim direktorom Radošem Zečevićem predano radi na sanaciji svih prioritetnih dionica u Podgorici. Od 22. januara ove godine do današnjeg dana, sanirali smo i rekonstruisali oko 15 kilometara putnih pravaca, izgradili oko 1.000 novih parking mjesta i preuzeli odgovornost za rešavanje crne tačke u glavnom gradu, kružne saobraćajnice kod Dekar pumpe na Bulevaru Veljka Vlahovića. Prema našoj internoj dinamici, početak radova na području Pipera je planiran nakon završetka kružnog toka prema Tuzima, a to je prije 15. aprila. Taj dinamički plan pripremljen je prije obaveštenja na društvenim mrežama jednog od nekoliko piperskih udruženja, kao i to da poslovanje preduzeća na čijem smo čelu, ne mogu da uređuju plemenska udruženja zastupljena u Glavnom gradu. Procedura za izvođenje radova je kompleksan proces i ne zavisi samo od izvođača radova, u ovom slučaju Puteva - rekao je Popović.

Popović je istakao da su, pored kružne raskrsnice kod Dekar pumpe, gdje su radovi pri kraju, od početka februara do polovine marta asfaltirali preko 15 kilometara saobraćajnica. On je naveo i neke od najznačajnijih aktivnosti koje su realizovali u ovom periodu.

– Uklonili smo biciklističke trake sa kolovoza u ulicama 27. marta, Ilije Plamenca, kralja Nikole i Ivana Milutinovića. Takođe, sanirali smo Put Radomira Ivanovića do kružnog toka kod Plantaža, a obezbijedili smo i građanima značajan broj parking mjesta u Ulici Iva Vizina oko 130, u Ulici kralja Nikole i na Starom aerodromu po 70 parking mjesta. Na Kakarickoj gori se asfaltira pet kilometara puta, a u Orjenskoj ulici se radi temeljna sanacija kolovoza dužine 1,7 kilometara. U naselju Zelenika radi se saobraćajnica koja se priključuje na magistralni put i predstavlja kružnu vezu od Ulice Princa Mihaila Petrovića do Ribnica komerca. U ruralnom području, u mjestu Pelev brijeg, asfaltirane su saobraćajnice u dužini od preko pet kilometara - kazao je Popović.

Bojan Popović kaže da pored ovih aktivnosti ekipe Puteva rade i asfaltne platforme, popravljaju zaštitno ukrasne stubiće, saniraju rupe, ugrađuju vertikalnu signalizaciju...

– Kako je interes građana na prvom mjestu ekipe Puteva u punom kapacitetu rade širom Podgorice kako bi unaprijedili putnu infrastrukturu i obezbijedili kvalitetnije uslove za bolji život - naveo je Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:07