/ -
05/06/2023 u 16:05 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pošumili Goricu

Pošumljavanjem brda Gorica obilježen je Svjetski dan zaštite životne sredine.

Direktorica Regionalne škole za javnu upravu (RESPA) Maja Handjiska-Trendafilova ocijenila je da u očuvanju životne sredine svako treba da ima svoju ulogu.

– Cilj ove akcije nije samo želja da se lično uključimo u obnovu oštećenih dijelova Gorice i aktivno obiljeležimo Svjetski dan zaštite životne sredine, već i da podignemo svijest o značaju udruživanja institucija i privrede sa lokalnom zajednicom na realizaciji projekata očuvanja životne sredine. Na današnji dan posebno je važno istaći činjenicu da svako od nas, na kolektivnom i individualnom nivou, treba da ima svoju ulogu u očuvanju životne sredine. Preuzimanje odgovornosti je put ka zelenijoj i održivijoj životnoj sredini – saoopštila je Maja Handjiska-Trendafilova.

Direktor Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice Dragutin Đeković je naveo da je Park šuma Gorica u srcima svih Podgoričana.

– Na nama je još dodatna odgovornost da Goricu, kroz svoj posao, štitimo i čuvamo za dobrobit svih građana. U ovom zahtjevnom zadatku, svaka pomoć nam je dobro došla – naveo je Đeković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:16