/ -
24/05/2022 u 20:25 h
Н.С.-А.Д.Н.С.-А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потекла вода на Дајбабској гори

Воду је добило близу 200 домаћинстава. Њих 70 већ има регистрован водомјер и имаће бесплатан прикључак, док ће остали потрошачи морати платити између 150 и 180 еура, рекао је Филип Макрид, извршни директор Водовода

Завршена је градња водовода на Дајбабској гори, а прву чашу воде са чесме попили су Иван Вуковић, градоначелник Подгорице, Филип Макрид, извршни директор Водовода, и Никола Раичковић, представник мјештана овог насеља. Изградњом водовода за ово насеље проблем водоснабдијевања коначно је ријешило близу 200 домаћинстава.

– Након више деценија мјештани Дајбабске горе су добили воду. У питању је један од најзначајних пројеката који смо реализовали у мандату градске управе, јер без воде било гдје нема нормалног живота. Можемо да констатујемо да смо створили услове да 200 домаћинстава добије прикључак на водоводну мрежу. Пројекат је реализован у двије фазе, а вриједан је 175.000 еура – рекао је Вуковић.

image
-

Извршни директор Водовода Филип Макрид каже да је пројекат реализован у двије фазе, од којих је прва подразумијевала изградњу резервора, пумпне станице и цјевовода.

Потребни расвјета путеви

Мјештанин Никола Раичковић питао је градоначелника да ли могу очекивати асфалтирање главног пута који је уништен.

– Дешава се када дође до пожара, а дођу ватрогасци и хитна, не могу да прођу јер је уско. Постоји ли могућност да добијемо други излаз из насеља – рекао је Раичковић.

Директор Путева Раденко Булатовић је навео да ће изаћи на терен и извршити предмјер радова.

Раичковића је занимало и да ли насеље може добити 24 сијалице и 12 стубова како би насеље освијетлили. Директорица Комуналних услуга Весна Поповић је навела и да ће њихове екипе данас изаћи на терен.

–Друга фаза је подразумијевала изградњу два километра дистрибутивне мреже која има за циљ да доведе воду до сваког домаћинства. У наредне три до четири недјеље пред нама је уградња водомјера за свако домаћинство. Потрудићемо се да понудимо цијене које нијесу комерцијалне, а које се односе на пуко покривање трошкова. Тренутно имамо близу 200 домаћинстава, од чега њих 70 налазе се у доњем дијелу насеља и имаће бесплатан прикључак јер имаји регистрован водомјер. Остали потрошачи мораће да плате између 150 и 180 еура – рекао је Макрид.

Становник насеља Радомир Никчевић захвалио је градоначелнику што је ово насеље коначно добило воду, док је Никола Спахић, који је обавио надзор над радовима, констатовао да је пројекат у потпуности реализован.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 14:45