Неопходна већа улагања у Лијеву Ријеку / -архива
28/11/2021 u 06:29 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Повратак доктора у амбуланту један од приоритета за МЗ Лијева Ријека

В.д. секретар ове МЗ Павле Боричић је казао да су се међу приоритетима нашли и реконструкција саобраћајница, мијењање цријепа на објекту МЗ, као и побољшање струје

У амбуланту у Лијевој Ријеци од септембра мјесеца прошле године не долази доктор. Како је навео в.д. секретар ове МЗ Павле Боричић рјешавање овог проблем се нашло међу приоритетима за наредну годину који су упућени Главном граду.

– Раније је доктор једном недјељно долазио. Амбуланта у Лијевој Ријеци не финкционоше, иако је објекат реконструисан од средстава грађана, а највише не само љеворечких пензионера него и шире. Неколико пута је обећавано да ће кренути да раде. У Лијевој Ријеци обитавају старачка домаћинства, било је позива да се људи вакцинишу, али на то се остало глуво. Дио грађана који није имао могућности да дође до доктора остао је невакцинисан, а да ради амбуланта то би овдје могли да заврше – навео је Боричић.

Он је истакао да су се међу приоритетима нашли и реконструкција саобраћајница, мијењање цријепа на објекту МЗ, као и побољшање струје.

– Приоритети су санација и поправка регионалне саобраћајнице Р13. Од Увача до Лопата саобраћајница је реконструисана, а од Лопата преко Лијеве Ријеке у правцу Пелевог Бријега и Биоча остало је незавршено. Затим треба реконструисати локалне и некатегорисане путне правце. Тражили смо реконструкцију потока и поточића на путном правцу Птич-Ступови-Штавањ. Сваке године они овај пут испресијецају, вода се покрене. Доста се радило на реконструкцији нисконапонске мреже, али то још није завршено. И даље се дешава да прилоком грмљавине и падавина нестане струја. Између осталог смо кандидовали и реконструкцију цријепа на објекту МЗ који је стар преко 70 година – казао је Боричић.

Он је истакао да се у програму нашао и проблем воде, јер је градњом аутопута, дио села остао без дотока изворских вода, као и прикључак љеворечких села на петљу Веруша.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:19