Небојша Домазетовић и Лука Крстовић / -IVAN PETROVIć IPE
15/06/2024 u 11:06 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Повучена одлука о разрјешењу Крстовића

На сједницу одбора за статут и прописе у једном моменту позвано је обезбјеђење након што је предсједавајући Луки Крстовићу одузео ријеч и од њега тражио да напусти сједницу

Из скупштинске процедуре повучена је одлука о разрјешењу предсједника Скупштине општине Зета Луке Крстовића због, како је саопштено након сједнице Одбора за статут и прописе, додатних консултација. Како је "Дан" већ објавио ради се о досад, у правном промету, невиђеној одлуци да предсједник смјењује предсједника, јер предсједник може бити само један. По овој одлуци парламент Зете има два предсједника Луку Крстовића и Небојшу Домазетовића.

Сједницу је обиљежио и инцидент па је у једном момену позвано објезбјеђење након што је предсједавајући Веско Рашовић одузео ријеч Луки Крстовићу (Демократе) и од њега тражио да напусти засиједање. Члан одбора Милан Дракић (Демократе) затражио је паузу од пет минута. Након паузе Лука Крстовић је напустио сједницу.

– Одлука о разрјешењу предсједника СО Зета повучена је из скупштинске процедуре због додатних консултација са институцијама система. Није журба да се ова тачка нађе на дневном реду, а биће још једна сједница тако да не треба журити - рекао је Рашовић.

Рашовић је истакао да је Крстовић на сједницу дошао као заинтересовани одборник, јер он није члан Одбора за статут и прописе.

– Покушао је да се представи као предсједник СО. Објаснио сам му да ја водим одбор и да може присуствовати само као заинтересовани одборник. Дао сам му ријеч јер на то има право, али не у гласању. Почео је да прозива правнице и да их пропитује што није било пријатно, након чега сам му одузео ријеч и тражио да напусти салу. Он је то одбио, па сам позвао обезбјеђење. На инсистирање Милана Дракића дао сам паузу. Послије паузе Лука Крстовић је напустио сједницу, а након њега и Милан Дракић - рекао Рашовић.

Лука Крстовић је након сједнице саопштио за "Дан" да је власт у Зети пред колапсом.

– О томе наjбоље говори чињеница да се, по први пут у историjи парламентаризма у Зети, забрањуjе одборницима опозициjе да говоре на сjедницама. Мафиjашке методе, коjе jе на сjедници испољио Веско Рашовић, само показуjу да jе слом владаjуће већине неминован. Кад треба да говоримо о аферама, криминалу, злоупотребама, пљачки зетског новца, намjештањима тендера, незаконитом запошљавању, нераду, незнању и општоj анархиjи, одборницима опозициjе jе забрањено да говоре у Зети, све у циљу покушаjа прикривања непочинстава - каже Крстовић.

Крстовић коментарише и повлачење одлуке којом би требао да буде смијењен.

– Схватили су да је предлог одлуке о мом поновном разрјешењу потпуно незаконит - истиче Крстовић.

Иначе, Лука Крстовић, функционер Демократа, смиjењен jе са функциjе предсjедника Скупштине општине Зета 25. августа прошле године. Потом jе Управни суд 20. фебруара ове године поништио одлуку СО Зета од 25. августа.

А.Д.- М.Л.В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 17:41