Закупци не измирују обавезе редовно / Архива
04/06/2022 u 07:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тржнице и пијаце покушавају да наплате имовину: Код извршитеља 56.000 еура дуга за тезге

Укупан износ који потражујемо по основу неплаћеног закупа тезги и пословних простора износи 131.020 еура, саопштено је из предузећа

Предузеће Тржнице и пијаце потражује 131.020 еура по основу неплаћеног закупа тезги и пословних простора од стране закупаца. Овај дуг, како су саопштили из предузећа којим руководи Мирјана Пурић, сумиран је на 31. мај.

– Систем наплате потраживања коjи се континуирано спроводи у друштву Тржнице и пиjаце даjе добре резултате, односно постиже се добар проценат наплате потраживања. На 31. мај године укупна потраживања износе 131.020 еура. Од овог износа вриjедност утужења jе 32.648 еура, док износ потраживања по предлозима коjе смо предали jавном извршитељу, износи 56.497 еура и очекуjемо наплату након што поступак буде до краjа спроведен – саопштили су из Тржница и пијаца.

Немају дуговања

Из предузећа Тржнице и пиjаце наводе да немају дуговања за утрошену електричну енергиjу и воду. Такође, измирили су и све обавезе према предузећу Плодови за закуп Дистрибутивног центра у којем је смјештена Камионска пијаца.

Они објашњавају и када покрећу принудну наплату.

– Подношење предлога за извршење код јавног извршитеља, спроводи се у поjединачним случаjевима, као краjња мjера, када jе то неопходно, односно уколико претходна упозорења и опомене коjе доставимо закупцима не резултираjу наплатом. Имаjући у виду наш годишњи промет, ово потврђуjе да у редовном раду, имамо висок проценат наплате – наводе из предузећа.

Предузеће Тржнице и пијаце газдује тржним центром Побрежје, зеленом пијацом у ТЦ Базар, тржницом у ТЦ Форум, Сточном и Камионском пијацом, али и пијацом за продају половне робе - бувљаком.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:31