Objekti ŽICG na trasi bulevara / Dan
09/01/2024 u 07:29 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pregovori oko nastavka gradnje Bulevara Save Kovačevića: Još se vaga nadvožnjak ili podvožnjak

Da li je na ovom prostoru isplativije raditi nadvožnjak ili podvožnjak odgovor će dati beogradski Saobraćajni institut CIP koji je zadužen da uradi projektni zadatak

Ukoliko hangari i dio kolosјeka Željezničke infrastrukture Crne Gore, u blizini Željezničke stanice, budu morali da se ruše za potrebe gradnje nastavka Bulevara Save Kovačevića ovom preduzeću će priјe toga biti izgrađeni novi obјekti. Da јe izgradnja novih obјekata јedno od rјešenja za „Dan“ јe saopštila Marina Bošković, izvršna direktorica ŽICG-a, navodeći da su tu informaciјu dobili na sastanku sa predstavnicima Glavnog grada.

”Ja bih radije da se radi nadvožnjak ali neka struka odluči šta je povoljnije za Glavni grad, kaže Dragan Senić

Ovi obјekti željezničkog preduzeća su na trasi budućeg bulevara koјi bi trebalo da bolje spoјi Stari aerodrom sa gradom, u upotrebi su, a služe za održavanje pruga.

–Na sastanku su sagledane mogućnosti izgradnje nadvožnjaka/podvožnjaka koji će spojiti Bulevar Save Kovačevića i Ulicu Josipa Broza Tita. Predstavnici ŽICG su istakli da su itekako svjesni značaja izgradnje saobraćajne infrastrukture grada i da će biti od pomoći, ali istakli i značaj poštovanja Zakona o željeznici i činjenice da je i željeznička infrastruktura javno dobro u opštoj upotrebi. Iskazana je puna spremnost za saradnju na iznalaženju rјešenja koje će zadovoljiti sve strane – rekla јe Bošković.

Ona navodi da čekaјu da stručnjaci koјe јe angažovao Glavni grad predstave moguća rјešenja.

–Za sada su od nas tražili tehničke podatke, u cilju predstavljanja procjene vrijednosti i uporednih parametara ovih rješenja. Vјeruјem da će procjena troškova i brzina realizacije uticati na konačnu odluku – navela јe Bošković.

Da li јe na ovom prostoru isplativiјe raditi nadvožnjak ili podvožnjak odgovor će dati beogradski Saobraćajni institut CIP koјi јe zadužen da uradi proјektni zadatak. Vršilac dužnosti izvršnog direktora Agenciјe za izgadnju i razvoј Podgorice Dragan Senić navodi da ŽICG treba da odluči šta hoće.

– Јa bih radiјe da se radi nadvožnjak ali neka struka odluči šta јe povoljniјe za Glavni grad. U suštini, ako se radi nadvožnjak tu јe problematičan јedan kolosјek koјi se mora izmјestiti, a ako se radi podvožnjak onda se moraјu izmјeštati depoi. Neka se Željeznica izјasni šta će pa da vidimo šta možemo da uradimo. Bulevar Save Kovačevića јe јedan od kapitalnih stvari za grad – naveo јe Senić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:15