/ -
20/12/2023 u 13:47 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pripadnicima RE populacije donirana drva za ogrev

Zajedničkim djelovanjem možemo dati značajan doprinos i pomoć onima kojima je to najpotrebnije, saopštila je Hristina Laban, šefica Kancelarije za RE

Kancelarija za RE koja funkcioniše u okviru Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada podržala je humanitarnu akciju nevladine organizacije Fondacija "Ruka prijateljstva" u namjeri da prikupe novčana sredstva za kupovinu drveta za ogrev za RE porodice u stanju socijalne potrebe sa Konika. Ova kancelarija, kako su saopštili, obezbijedili su sredstva za 12 metara kubnih drva, koja je u organizaciji fondacije dopremljena porodicama. Ovoj humanitarnoj akciji prisustvovala je šefica Kancelarije za RE Hristina Laban.

Laban je navela da ovakve i slične aktivnosti znače mnogo za socijalno ugrožene porodice u toku zimske sezone.

– Zajedničkim djelovanjem možemo dati značajan doprinos i pomoć onima kojima je to najpotrebnije – navela je Laban.

Iz Kancelarija za RE i Sekretarijata za socijalno staranje poručuju da će i u narednom periodu nastaviti da kroz brojne projekte unapređuju položaj RE zajednice i drugih marginalizovanih grupa u društvu.

– Imajući u vidu hladne dane i naročito visoke cijene ogrijevnog drveta, smatrali smo da Glavni grad, kao i do sada, treba da pomogne materijalno ugroženim kategorijama društva, budući da ima menhanizme za to – piše u saopštenju.

Kroz ovu akciju, prema informacijama iz Fondacije, ovu vrstu podrške dobiće više od 20 porodica sa područja Konika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 00:35