Мост дуг 150 метара / -Архива
27/02/2022 u 18:05 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Припремљена скупштинска одлука: "Луча" и званично на Југозападној обилазници

Обиљежавање и постављање табле са називом моста извршиће се у року од 90 дана од дана ступња на снагу одлуке, пише у скупштинској одлуци

Мост на Југозападној обилазници и званично ће добити назив Луча уколико одборници у градском парламенту 4. марта дају сагласност на предлог који је утврдио Савјет за давање предлога назива насеља, улица и тргова. Мост је, како је назначено у скупштинској одлуци која је припремљена за пленум дуг 150 метара и простори се у правцу сјеверозапад-југоисток.

–Мост повезује обале ријеке Мораче на подручјима катастарских општина Доња Горица и Дајбабе. Налази се у захвату Просторно урбанистичког плана Подгорице и Детаљног урбанистичког плана Индустријска зона КАП-а- измјене и допуне – пише у одлуци.

У одлуци је објашњен и назив Луча.

–Луча као симбол и свјетионик слободарске прошлости и неугасиви пламен вјечности у суштинском и филозофском поимању његошевске микрокозме. Уникатност илуминације, нарочито на врху моста, употребом савремених технологија, чини да сензационална свјетлост објашњава ријеку Морачу-преносећи свјетлост њеним током од сјевера па све до мора – наводи се у одлуци.

Документом је прецизирано да ће се о реализацији одлуке старати орган локалне управе надлежан за комуналне послове.

–Обиљежавање и постављање табле са називом моста извршиће се у року од 90 дана од дана ступња на снагу одлуке – наводи се у одлуци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 13:28