Потраживања се највише односе на одржавање расвјете / Архива Дана
13/03/2022 u 06:58 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приватна лица Комуналним услугама дугују пола милиона еура

Највећи дио потраживања се односи на услуге из основне дјелатности, то јесте одржавање објеката јавне расвјете и свјетлосне сигнализације на територији града, те очекујемо у најскоријем периоду наплату нaјвећег дијела потраживања, кажу из предузећа

Комуналне услуге потражују 543.947 еура од правних лица по основу неплаћених услуга. То је за скоро пола милиона еура мање у односу на децембар прошле године када су ова дуговања износила 1.023.836 еура.

- С обзиром на природу услуга које пружамо немамо потраживања према физичким лицима. Потраживања Комуналних услуга од правних лица на 11. март износе 543.947 еура. Највећи дио потраживања се односи на услуге из основне дјелатности, то јесте одржавање објеката јавне расвјете и свјетлосне сигнализације на територији града, те очекујемо у најскоријем периоду наплату нејвећег дијела потраживања – саопштили су из Комуналних услуга којим руковиди Весна Поповић.

Из овог предузећа наводе да у приградским насељима тренутно раде јавну расвјету.

– Комуналне услуге настоје да, у складу са могућностима, одговоре на што већи број захтјева грађана за постављање јавне расвјете. Информишемо вас да екипе овог друштва тренутно граде јавну расвјету на територији Мјесне заједнице Барутана, након чега ће се приступити радовима на подручју других приградских и сеоских мјесних заједница, а сходно захтјевима грађана, односно плану активности. Неке од њих су МЗ Доњи Кокоти, МЗ Горњи Кокоти, МЗ Љешкопоље, МЗ Бери, МЗ Стијена и друге. На територији Подгорице нема насеља у ком уопште не постоји јавна расвјета. Подсјећамо, сви заинтересовани грађани могу упутити захтјеве за постављање, једнако као и за модернизацију, јавне расвјете преко својих мјесних заједница надлежном Секретаријату за комуналне послове. Према упутима од стране надлежног Секретаријата, наше екипе ће обићи терен, направити предмјер и предрачун и размотрити могућност да се удовољи захтјеву – кажу из предузећа.

Из предузећа поручују да улажу велике напоре како би стање расвјете било на задовољавајућем нивоу.

-Нажалост, евидентно је присуство вандализма, како на објектима јавне расвјете, тако и на објектима свјетлосне сигнализације, па ово друштво улаже велике напоре како би стање ове врсте комуналне инфраструктуре у сваком тренутку било на задовољавајућем нивоу. Међутим, значајније штете настају усљед саобраћајних незгода гдје долази до оштећења стубова јавне расвјете. Подсјећамо, сви евентуални недостаци на објектима јавне расвјете и свјетлосне сигнализације могу се пријавити на број 020/623-927 од 7 до 15 сати или лично у просторијама нашег друштва – поручују из предузећа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:00