Dan škole, Gimnazija ”Slobodan Škerović” / - DAN/MIćKO VUJISIć
19/02/2024 u 11:59 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Proslava 117 godina rada Gimnazije “Slobodan Škerović”: Škola prerasta okvire svog grada

Učenici treba da razumiju da su ova škola i nastavnici zaslužni za postavljanje temelja koji ih vode u budućnost, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović

Gimnazija “Slobodan Škerović” proslavlja 117 godina postojanja i rada. Direktorica škole Biljana Vučurović kazala je da gaje tradiciju na koju su svi ponosni. 

- Gimnazija prerasta okvire svog grada. Za ovu školu se uvijek traži mjesto više. Prethodne školske godine vrijedno smo radili na mnogim poljima. S ponosom najavljujem da su svi planovi iz programa ostvareni. Sve postižemo uz podršku profesora. Doprinos rezultatima doprinose i roditelji - rekla je Vučurović. 

Ona ističe da ih posebnima čine empatija učenika. 

- Naši učenici su blago našeg društva. Gajimo lijepe odnose sa zajednicom. Zahvaljujemo gradonačelnici sto lijepo sarađujemo sa njom - ističe Vučurović. 

image

Dan škole, Gimnazija "Slobodan Škerović"

- DAN/MIćKO VUJISIć

Vučurović kaže da su pred njima velike stvari od kojih su neke započeli, a neke će tek. 

Predsjednik države Jakov Milatović rekao je da mu je čast što je danas na svečanosti jedne od najznačajnijih ustanova. 

- Ovo trajanje čini ponosnim sve nas. Istorija Gimnazije je svjedočanstvo naše zemlje. Gimnazija je decenijama našoj zemlji darivala one koji su postavljali temelj našeg društvenog razvoja. Zato je i dobila najvažnije priznanje OKTOIH. Svaki gimnazijalac prepoznaje i oživljava prolaz kroz kapiju i ulazak do najljepšeg dvorišta. Biti gimnazijalac je poseban osjećaj. Posebno je zadovoljstvo sto vidim da Gimnazija svake godine nadmaši sebe. Veliku ulogu o tome imaju nastavnici - kaže Milatović. 

On je poručio učenicima da razumiju da su ova škola  i nastavnici zaslužni za postavljanje temelja koji ih vode u budućnost.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić, gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 06:21