SO Zeta / - DAN
27/07/2023 u 11:17 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Propao i četvrti pokušaj za razrešenje predsjednika SO Zeta Luke Krstovića

Sjednici na kojoj je trebalo da se raspravlja o Krstovićevoj smjeni nisu prisustvovali odbornici kluba Za budućnost Zete, SNP-a i nezavisni odbornik Nikola Rajović

Propao je i četvrti pokušaj za razrešenje Luke Krstovića sa funkcije predsjednika Skupštine opštine Zeta jer se na sjednici, na kojoj je trebalo da se raspravlja o njegovoj smjeni, nisu pojavili odbornici kluba odbornika Za budućnost Zete, SNP-a i nezavisni odbornik Nikola Rajović.

Postupak razrešenja Krstovića pokrenuo je klub odbornika Za budućnost Zete jer on nije htio da zakaže sjednicu SO Zeta na kojoj bi se raspravljalo o deklaraciji o poništenju nezavisnosti Kosova tokom izborne kampanje već je to učinio 11. juna u 20 časova, na dan parlamentarnih izbora.

Potpredajednik SO Zeta Novica Pejović zakazao je narednu za 1. avgust u 10 časova.

- Ovu sjednicu i inicijativu predložili ljudi koji se ne pojavljuji na sjednicu - rekao je Pejović.

image

SO Zeta

- DAN

Predsjednik SO Zeta Luka Krstović ponovo je pozvao koalicione partnere da prekinut bojkot sjednice. Krstović je ponovio raniji stav da koalicija, što se tiče Demokrata, nije ugrožena.

-Još jednom pozivamo kolege da se vrate plenarnim zasijedanjima, da učestvuju u donošenju odluka i da na taj način učinimo prohodnim put koji smo zajedno zacrtali - rekao je Krstović.

Šef kluba odbornika DPS-a Miroslav Boljević saopštio je da se svjedoci klasičnoj blokadi parlamenta.

-Siguran sam da nisu dobili mandat od građana Zete da blokiraju rad parlamenta. Upravo u ovom momentu je najvažnije da donosimo odluke koje će se direktno reflektovati na život građana - naveo je Boljević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:15