/ Фото: Портал Дана
03/12/2021 u 13:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Протест власника кафића у Сити кварту: И ми смо подгоричка дјеца

Угоститељи се буне што њихови локали у зградама у Студентској улици једини у граду раде до 22 сата

Власници кафића у Студентској улици у подгоричком насељу Сити кварт, који већ годину и по дана раде до 22 сата, протестовали су данас испред зграде Општине.

Власници кафића из Сити кварта неће да раде до 22 сата: Под тортуром смо моћника

Подсјетимо, о проблемима угоститеља Портал Дана је писао раније, а власници локала су тврдили да су под тортуром моћника, јер им је без њиховог знања уведено поменуто радно вријеме. 

У такозваним професорским зградама у непосредној близини Студентског дома послује укупно 21 кафић, а власници тврде да је скраћено радно вријеме дискриминаторска одлука и да су је наметнули станари у зградама у договору са Главним градом, на чијем је челу Иван Вуковић. 

image
Фото: Портал Дана

На протесту су носили транспаренте на којима је писало "Вуковићу, и ми смо дјеца Подгорице" и "Иста права за све".

- Поново указујемо на тежак и готово неиздржив положај у којем се налазимо. Присјећања ради, прошло је више од годину дана од како је од стране актуелне управе Главног града донесена једна дискриминаторна и до сада у цивилизованом друштву незабиљежена одлука са којом су једној групи угоститеља ускраћена она права која несметано уживају сви други угоститељски објекти на територији Главног града, Црне Горе и шире. Тражили смо и тражимо и од тога, са овог мјеста поручујемо, никада нећемо одустати, да се под хитно промијени члан 14 одлуке о радном времену и да се радно вријеме наших угоститељских објеката уподоби радном времену које имају сви остали угоститељски објекти како у Ситy кварту тако и у Главном граду. Тражили смо и тражимо и од тога никада нећемо одустати, да нам се јасно каже, наведе, докаже и покаже, које то критеријуме и стандарде не испуњавају наши угоститељски објекти а испуњавају сви остали други, па је по том основу нама ограничено радно вријеме до 22 сата. Одговорно тврдимо, да наши угоститељски објекти у потпуности посједују сву опрему по стандардима и нормативима која спречава претјерану емисију звука и спречава стварње буке у стамбеној згради. Станари стамбених зграда се своје паркинг просторе заштитили рампама па ни то не може бити проблем. Јавно позивамо представнике градске управе да нам одговоре на постављено питање, ако није бука проблем, ако није паркинг простор станара зграде проблем, шта је онда проблем?- питају се угоститељи. 

Тврде да дноносиоци одлука угоститеље који су се дрзнули да траже своја права и коју су тим чином очигледно повриједили нечију сујету, потчинити репресији.

- И све то на очиглед политичких партија које свака до једне у свом називу има ријеч „ демократски“ ,наочиглед невладиних организација МАНС-а, Алтернативе и свих осталих редом, заштитника права и слобода, посланика и одборника- поручили су угоститељи. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:52