/ -BALSA RAKOCEVIC
01/06/2023 u 13:48 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radionica za đake OŠ "Sutjeska": Pčele više od meda

Učenike smo upoznali sa pčelama - njihovim životnim ciklusima, gdje i kako žive, koje su im potrebe, kao i koji su to faktori koji ih ugrožavaju i na koji način ih možemo sačuvati, saopštili su iz Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice

Uoči Evropske zelene nedjelje, Agencija za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice (AUZP) počela je program edukacije o značaju polinatora u očuvanju životne sredine u saradnji sa Evropskom kućom. Održana je i prva radionica za učenike šestog razreda OŠ ‘‘Sutjeska‘‘.

– Učenike smo upoznali sa pčelama - njihovim životnim ciklusima, gdje i kako žive, koje su im potrebe, kao i koji su to faktori koji ih ugrožavaju i na koji način ih možemo sačuvati. U okviru radionice predstavljena je i podijeljena publikacija ‘‘Pčele - više od meda‘‘ koju su zajednički pripremili Svjetski fond za zaštitu prirode i Agencija za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice. Poseban dio prezentaciji upotpunila je i specijalna oprema za virtuelne realnost koja je učenicima pokazala kakav nas svijet čeka u budućnosti, ukoliko ne budemo čuvali prirodu, a naročito pčele – saopštili su iz Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice.

image
-BALSA RAKOCEVIC

Oni navode da će program edukacije o značaju polinatora, zajedno sa Evropskom kućom, biti nastavljen i proširen na ostale škole u Podgorici početkom naredne školske godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
PČELEOS SUTJESKA
02. maj 2024 16:55