За угоднији боравак малишана / -архива
13/02/2022 u 16:34 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Радови у ОШ "Марко Миљанов": Опремили просторију за продужени боравак

Боравак ће бити организован само за ученике првог разреда. Просторија ће моћи да прими око 25 ученика, саопштио в.д директора, Предраг Бурзановић.

Опремљена је просторија за продужени боравак у Основној школи "Марко Миљанов". Боравак ће, како је саопштио Предраг Бурзановић, вршилац дужности директора школе, бити организован само за ученике првог разреда. Просторија ће моћи да прими око 25 ученика.

– Просторија је била стан домара. Објекат смо средили уз подршку Министарства просвјете. Пошто у том дијелу имају двије просторије, једну користимо за образовање одраслих. Једна смо од четири лиценциране школе за образовање одраслих. То су специфичне ситуације оних који нијесу на вријеме завршили школу, најчешће рањиве категорије, странци – казао је Бурзановић.

Он је навео да је опремљен и кабинет информатике, са десет нових рачунара, те да чекају одлуку Министарства просвјете о премјештању прозора и 12 клима из ОШ "Владимир Назор".

– С обзиром да се школа "Владимир Назор" руши, а пошто смо ми преузели њихове ученике вјероватно ће нам министарство одобрити да те прозоре преремонтујемо и поставимо на неким учионицама у којима су дотрајали. Постоје неки прозори који су толико дотрајали да не можемо више да их отворимо, тако да ћемо гледати да то у оним учионицама урадимо у којима је приоритет. Чекамо коначну одлуку, сналазимо се на разне начине. Требало би да почнемо да санирамо проблем гријања у фискултурној сали. Доста тога смо урадили, за кратко вријеме, али има још да се унаприједи – навео је Бурзановић.

Он је казао да у школи има велики број ђака, јер су ту и ученици ОШ "Владимир Назор". – Огромно је оптерећење, али од управе школе "Владимир Назор" на челу са в.д. директором Љиљаном Марковић имамо велику помоћ, тако да све фукционише беспрекорно – истакао је Бурзановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:47