OŠ ”Oktoih” / - FOTO:Oktoih
05/03/2024 u 20:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raspisan konkurs za idejno arhitektonsko rješenje paviljona OŠ Oktoih

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine raspisalo je nacionalni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje paviljona Osnovne škole (OŠ) “Oktoih” u Podgorici.

Kako su kazali iz Ministarstva, predmet konkursa je izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja za izgradnju novog školskog objekta - paviljona OŠ “Oktoih”, sa uređenjem terena postojećeg školskog dvorišta u Podgorici.

- Od konkursnih radova se očekuje da, sagledavajući zatečene urbane vrijednosti uže i šire lokacije, odnosno prostorno-urbane i arhitektonsko-graditeljske karakteristike, na adekvatan način unaprijede vizuelni identitet bloka i ponude optimalno funkcionalno rješenje planiranih programskih sadržaja - rekli su iz Ministarstva.

Rok za predaju radova je 15. maj do 14 sati, a rezultati konkursa biće objavljeni do 5. juna.

Raspisivač konkursa će, nakon donošenja odluke žirija i izrade Izvještaja žirija, objaviti rezultate na zvaničnoj internet stranici konkursa: www.architecturalcompetitions.me.

Predsjednica konkursnog žirija je dekanka Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Svetlana Perović.

Stručni članovi žirija su glavna gradska arhitektica Glavnog grada Duška Mačić, predstavnica Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Vesna Krivokapić i potpredsjednica Strukovne komore arhitekata IKCG Ivana Dobrković.

U žiriju je kao član i vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za sprovođenje državnih smjernica u oblasti arhitekture Siniša Minić, kao predstavnik raspisivača konkursa.

Iz Ministarstva su kazali da će nagrada za prvo mjesto na konkursu biti deset hiljada eura, za drugo 4,5 hiljada, a za treće tri hiljade eura, dok je otkup 1,5 hiljada.

Navodi se da na konkursu mogu učestvovati osobe koje imaju prebivalište, odnosno sjedište na teritoriji Crne Gore, pri čemu je barem jedan od autora konkursnog rada (pojedinac ili vođa autorskog tima), odgovorno lice arhitektonske struke (licencirani arhitekta).

- Autor, odnosno vođa autorskog tima može angažovati stručnjake drugih profesija u cilju unapređenja konkursnog rješenja (poželjno je da član autorskog tima bude diplomirani inženjer pejzažne arhitekture) - kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naglasili da registracija nije potrebna i da je učešće na konkursu besplatno.

Kako su kazali, svi učesnici mogu postaviti pitanja u vezi sa konkursom do 20. marta, nakon čega će sva pitanja i odgovori biti objavljeni na sajtu www.arhitecturalcompetitions.me do petka 29. marta.

Pitanja se šalju na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:13