Prostor nekadašnje fabrike / Ministarstvo
18/06/2023 u 11:28 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raspisan međunarodni konkurs za ideјno rјešenje: Škola umјesto bivšeg „Radoјa Dakića”

Predmet konkursa je izrada idejnog arhitektonskog rješenja osnovne škole u Siti kvartu, a površina obuhvata konkursa iznosi 18.660 kvadrata

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma raspisalo je međunarodni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje objekta osnovne škole u Siti kvartu. Obјekat vaspitno -obrazovne ustanove planiran јe na prostoru nekadašnje fabrike "Radoјe Dakić".

– Predmet konkursa je izrada idejnog arhitektonskog rješenja osnovne škole u Siti kvartu na urbanističkoј parceli 20, u okviru katastarskih parcela broj 1503/46 i 1503/48 (KO Podgorica I) koja je u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana " Radoje Dakić". Površina obuhvata konkursa iznosi 18.660 kvadrata – piše u konkursu.

U konkursu јe naznačeno da se od konkursnih radova očekuјe inovativan pristup kod prostornih i arhitektonsko-oblikovnih rješenja kao i kod upotrebe materijala, a sve u skladu sa namjenom objekta.

– Od konkursnih radova se očekuje da, sagledavajući zatečene urbane vrijednosti uže i šire lokacije, odnosno prostorno-urbane i arhitektonsko-graditeljske karakteristike, na adekvatan način unaprijede vizuelni identitet bloka i ponude optimalno funkcionalno rješenje planiranih programskih sadržaja. Rok za predaju radova je ponedjeljak, 4. septembar, a rezultati konkursa biće objavljeni do 26. septembra – piše u konkursu.

Predviđen јe i nagradni fond. Prva nagrada, kako јe naznačeno, u konkursu iznosi 18.000, druga nagrada јe 11.000, treća nagrada 7.000 eura, a planirana su i dva otkupa radova od po 2.000 eura.

– Raspisivač konkursa će nakon donošenja odluke žirija i predaje završnog izvještaja žirija, objaviti rezultate konkursa na zvaničnoj internet stranici konkursa www.architecturalcompetitions.me. Svi učesnici mogu postaviti pitanja u vezi sa konkursom do petka, 30. juna, nakon čega će sva pristigla pitanja i odgovori biti objavljeni na internet stranici www.arhitecturalcompetitions.me do ponedjeljka 10. jula – naznačeno јe u konkursu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 05:25