/ -
17/06/2024 u 13:18 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SD, SDP i LP predali inicijativu za razrješenje gradonačelnice

Očekujemo da svi odbornici podrže inicijativu osim Vasilija Čarapića, saopštio je Budimir Mugoša (SDP)

Predate su inicjative za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac i skraćenje mandata Skupština Glavnog grada. Inicijative su predali odbornici SD-a,SDP- i LP-a. Šef kluba odbornika SD-a Miloš Mašković saošptio je da su inicijative dostavili na potpis svim odbornicima.

– Očekujemo podršku svih jer su svjesni da su privremeni izbori jedino rješenje. Parlamentarna većina u gradu više ne postoji, zako građani trpe - rekao je Mašković.

Mašković je dodao da će se o objema inicijativama najvjerovatnije na narednoj sjednici, a ona mora biti u narednih mjesec dana.

Budimir Mugoša (SDP) je ocijenio da se svaka opozicija zalaže za smjenu vlasti.

– Vlast je tako loše radila da se u vladajućoj većini stvorio utisak da ovako ne može. Gradonacelnica nije dorasla svojoj funkciji i uz svo poštovanje kao univerzitetskom profesoru moramo joj se zahvaliti da više ne može da vodi grad - rekao je Mugoša.

On je naveo da očekuje da 58 odbornika podrži inicijativu, osim Vasilija Čarapića za koga, kako je kazao, vlast i dalje funkcioniše.

Odbornica LP-a Jovana Drobnjak je navela da se oni koji bi trebalo da vode razvoj grada ne snalaze.

– Pozivamo na prijevremene izbore jer je to jedino ispravno rješenje. Pozivamo građane da ne naprave ponovo grešku- navela je Drobnjak.

Mašković je podsjetio da je kriza u gradu počela prije pola godine.

– Nije samo problem u PES-u i Pokretu za Podgoricu, moramo krivicu adresirati i na Demokrate koje nisu željele da daju zamjenika gradonačelnika. Gradonačelnca nema desnu ruku u ovom trenutku - naveo je Mašković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 21:05