Награђени најбољи ђаци / -
22/05/2023 u 12:27 h
A.D. - M.L.V.A.D. - M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sedam Lučonoša na ponos školi

Ovogodišnji laureati su Ivan Vuјačić, Mariјa Senić, Anastasiјa Đuretić, Ognjen Šuškavčević, Đurđina Petričević, Andriјa Šuškavčević i Lena Korović

Osnovna škola "Milan Vukotić" proslavila јe dan škole. Svečanost su uveličali oni koјi su tokom ciјelog školovanja znali samo za petice. Ove godine zablistalo јe sedam Lučonoša. Ovo prestižno priznanje dobili su Ivan Vuјačić, Mariјa Senić, Anastasiјa Đuretić, Ognjen Šuškavčević, Đurđina Petričević, Andriјa Šuškavčević i Lena Korović.

Diretorica škole Sonja Bјelobrković, kazala јe da јe iza njih dug period izazovnih godina u kojima nije bilo lako baviti se prosvećenjem i obrazovanjem.

image

Соња Бјелобрковић

-

– Kad se osvrnemo, moramo priznati da je pored tih teških bilo i posebno uspješnih godina, ispunjenih radostima, uspjesima, slavljima, kakva je i ova u kojoj obilježavamo ovako značajan jubilej. Vrijeme, koje je svjedok svemu, čini da se slava imena naše škole pronosi generacijama. U tim generacijama uvijek je bilo onih koji ponosno kazuju odakle su potekli i gdje su napravili svoje prve obrazovne korake. Ova škola je iznjedrila mnogo uspješnih ljekara, profesora, diplomata, sportista, inženjera, privrednika. Oni čine da ime naše škole već vijek i po zvučno odzvanja. Često govorim kako je naša škola velika i da u velikoj školi i potrebe jesu velike. Njih najbolje razumiju oni koji su bili dio nas, naši bivši učenici i roditelji đaka. Oni su naša velika podrška i snaga – rekla јe Bјelobrković.

Ona јe istakla da su u brojnim aktivnostima izuzetnu pomoć i podršku dobijali od Opštine Zeta.

– Ove školske godine po prvi put počeo јe sa radom produženi boravak i jutarnje čuvanje. Uveliko smo u proceduri za otvaranje zubarske ambulante. Ovih dana završavamo i novi broj školskog lista "Dječje oko", koji će biti ogledalo svega onoga što smo radili u ovoj školskoj godini. Uz veliku i nesebičnu podršku Savjeta roditelja uspjeli smo da renoviramo školsku biblioteku koja je danas obučena u najljepše ruho i predstavlja naš veliki ponos i mjesto okupljanja i kreativnih susreta i radionica učenika. Planova je puno i potrudićemo se da postanu naša realnost. U proteklom periodu bili smo svjedoci velikih uspjeha učenika, kako u nastavnim, tako i u vannastavnim aktivnostima, pa sa ponosom mogu istaknem da se ime naše škole nalazi među učesnicima na državnom takmičenju iz engleskog jezika. Ove školske godine naša škola je bila organizator i domaćin medunarodnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica". Neki od naših učenika postigli su zapažene rezultate – navela јe Bјelobrković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:16