фото: Главни град / - фото: Главни град
30/09/2021 u 16:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Седми Интернационални сајам књига у Подгорици од 6. до 10. октобра

Секретарка за културу и спорт Главног града Ана Медиговић изразила је задовољство што ће сајам упркос коронавирусу, захваљујући креативном концепту и доброј организацији ове године донијети нешто ново у наш град

У календару културних дешавања у Подгорици посебно мјесто заузима Интернационални сајам књига чији почетак ове године с поносом најављујемо. Седми пут у нашем граду, омиљени догађај љубитеља писане ријечи одржаће се у Бемаx арени од 6. до 10. окробра, саопштили су из Главног града.

Секретарка за културу и спорт Главног града Ана Медиговић изразила је задовољство што ће сајам упркос коронавирусу, захваљујући креативном концепту и доброј организацији ове године донијети нешто ново у наш град.

 - Упркос пандемији коронавируса успјели смо да уз креативан концепт и добру организацију донесемо нешто ново. Задовољство ми је да кажем да ћемо на отварању имати њемачког публицисту и писца Михаила Мартенса, Нјемца који се бавио животом и дјелом Ива Андрића и разне друге актуелне ауторе. Такође, имаћемо и велики избор издавачких кућа из Црне Горе, региона и Европе -  истакла је Медиговић.

Она је додала да је ово један природан слијед програма, које Секретаријат за културу и спорт продуцира.

 - Данас се завршава Подгоричко културно љето које је трајало од средине јуна до краја септембра током којег смо продуцирали или подржали око 60 програма, а Секретаријат за културу и спорт ће наставити да посвећено ради са циљем да културна понуда града буде што боља и квалитетнија, како би задовољили културне потребе наших суграђана - закључила је Медиговић и позвала све суграђане и оне који то нису а биће у том периоду у Подгорици да посјете ВИИ интернационални сајам књига.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:12