Pred odbornicima 22 odluke  / -SRDJAN BOLJEVIC
10/07/2024 u 15:25 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sjednica Skupštine Glavnog grada 24. jula

Odbornici će se izjasniti o opozicionim inicijativama za razrešenje gradonačelnice ali i za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada, a za dnevni red su predložene i odluke o određivanju zamjenika gradonačelnika koji ce vršiti funkciju gradonačelnika, ali i odluka o utvrđivanju broja odbornika u Skupstini Glavnog grada

Sjednica Skupštine Glavnog grada zakazana je za srijedu 24. jul u 10 časova. Pred odbornicima su 22 tačke. Odbornici će se izjasniti o opozicionim inicijativama za razrešenje gradonačelnice Olivere Injac ali i za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada. Za dnevni red predložene su odluke o određivanju zamjenika gradonačelnika Glavnog grada koji ce vršiti funkciju gradonačelnika, ali i odluka o utvrđivanju broja odbornika/ca u Skupstini Glavnog grada.

Tu su i predlog završnog računa budžeta Glavnog grada za 2023. godinu, odluka o načinu plaćanja   administrativnih taksi i poreza na nepokretnost elektronskim putem, odluka o osnivanju Centra za održivi razvoj Glavnog grada, izmijenjena odluka o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter „Radio televizija Podgorica”, odluka o organizaciji novogodisnjih praznika 2024 - 2025, kao i statut preduzeća Putevi. Odbornici će se izjasniti o izmijenjenom statutu Parking servisa, novom cjenovniku Sportskih objekata na gradskim bazenima u kompleksu SC "Morača", odluci o davanju saglasnosti za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa sa Vasilijem Brkovićem, odluci o odredivanju lokacije sa elementima urbanisticko - tehnickih uslova za izgradnju radionice za potrebe preduzeća Zelenilo, kao i odluci   o    raspodjeli  ostvarene dobiti  Agencije za upravljanje zašticenim područjima u 2023. godini. Na dnevnom redu je i odluka o raspodjeli ostvarene dobiti i pokriću gubitka Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice u 2023. godini, predlog programa podizanja spomen-obilježja, izvještaj o realizovanim aktivnostima u sprovođenju Lokalnog plana za unapređenje socijalne inkluzije i razvoj usluga socijalne i djecje zastite u Glavnom gradu za 2023. godinu, izvještaj o realizaciji Akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u Glavnom gradu za 2023. godinu, informacija o pripremljenosti turisticke sezone u Glavnom gradu Podgorici u 2024. godini, informacija o stanju mostova u Glavnom gradu sa predlogom mjera za njihovu zastitu i izbor i imenovanja. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 12:30