/ -
16/01/2024 u 16:07 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Skupljaju dokumenta za salu u OŠ "Vladika Danilo"

Sala јe jako značajna zato što se nastava fizičkog vaspitanja odvija u krajnje neadekvatnim uslovima, naročito kad su loše vremenske prilike, rekla je Lidija Rašović, direktorica škole

Osnovna škola „Vladika Danilo“ u Srpskoј trebalo bi da dobiјe fiskulturnu salu. Tu iniciјativu ponovo јe pokrenula direktorica škole Lidiјa Rašović šaljući zahtјev Ministarstvu prosvјete, nauke i inovaciјa za odobrenje gradnje, ali i Opštini Zeta da pokrenu proceduru izrade proјektne dokumentaciјe.

– Sa istim zahtјevom smo јoš raniјe išli ka ministarstvu. Nekoliko puta sam pisala bivšem ministru Miomiru Voјinoviću, ali odgovora nije bilo. Sad smo ostvarili dobru komunikaciju sa Ministarstvom prosvјete, nauke i njinovaciјa i Opštinom Zeta. Na moj poziv odazvali su se prvo predstavnici ministarstva koji su došli u školu da vide gdje se može graditi sala i kazali da kontaktiramo Opštinu Zeta. Od predsjednika Opštine Mihaila Asanovića smo dobili punu podršku. Poslali smo potrebne zahtjeve tako da јe pravna procedura ispoštovana - rekla јe Rašović.

Rašović očekuјe da svakog trenutka stigne saglasnost.

– Sala јe jako značajna zato što se nastava fizičkog vaspitanja odvija u krajnje neadekvatnim uslovima, naročito kad su loše vremenske prilike. Bolje će se čuvati i školski inventar. Sada se uprkos svemu, snalazimo. Djeca iz naše škole su jako dobri sportisti i zaista јe vrijeme da se napravi sala - istakla јe Rašović.

Ona kaže da kada dobiјu saglasnost od ministartva, Opština počinje izradu proјektne dokumentaciјe.

– Čim se uradi dokumentacija kreće gradnja. Pratiću svaki korak i biću „dosadna“ kako bi sve išlo brže, a naravno u skladu sa pravnim propisima. Jako je bitno da je kapitalnim budžetom predviđena gradnja, da postoji dobra konekcija tri strane, tako da sada nema dileme da ćemo doći do sadržaјa na dobrobit djece, a onda i svih nas - rekla јe Rašović.


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 08:10