18/05/2023 u 14:30 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SSŠ "Spasoje Raspopović" obilježila 78 godina rada

Naša škola je izdržala sve ispite vremena i opstala uprkos izazovni vremenima i uslovima vjerujući da nema plemenitijeg, ljepšeg, a ni važnijeg cilja nego ulagati u znanje naše djece jer ona su naša budućnost i naše sjutrašnje sudije kako reče Maksim Gorki, rekao je Vesko Mihailović, direktor škole

Svetkovine postoje da se pređeni put sagleda, ali I da se odrede novi ciljevi. Istinski vjerujemo da su nam želje i buduće staze već utabane, a to su što bolji rezultai u učenju, saopštio je Vesko Mihailović, direktor Srednje stručne škole "Spasoje Raspopović" na proslavi 78. rođendana ove vaspitno-obrazovne ustanove. Mihailović je naveo da je ova vaspitno-obrazovna ustanova prva srednja stručna škola u Crnoj Gori koja je nastala kao podrška tadašnjim privrednim gigantima.

image
-

–Iznjedrili smo brojne generacije i kadrove koji su dali značajan doprinos razvoju sredine. Naša škola je izdržala sve ispite vremena i opstala uprkos izazovni vremenima i uslovima vjerujući da nema plemenitijeg, ljepšeg, a ni važnijeg cilja nego ulagati u znanje naše djece jer ona su naša budućnost i naše sjutrašnje sudije kako reče Maksim Gorki. Ona je bila i ostala luča koja je od samog početka postojanja obasjavala sve one koji su u obrazovanju vidjeli "zlatni ključ slobode" i mogućnosti ličnog razvoja ali i boljeg života u svojoj postojbini – rekao je Mihailović.

image
-

Mihailović je naveo da imaju modernu školsku zgradu, tehnički i tehnološki opremljenu svim neophodnim resursima za interaktivnu, savremenu nastavu.

–Platon je još prije nove ere znao da svoje dijete ne treba učiti znanju silom nego igrom, pa naši profesori modularizovanu nastavu izvode i kroz teorijsku i kroz praktičnu nastavu trudeći se da učenici steknu funkcionalno znanje kroz različite sadržaje, da povezuju, analiziraju, kritički razmišljaju i istražuju. U školi postoje odlični uslovi za obavljanje praktične nastave – tri savremene laboratorije za hemijsko-farmaceutska ispitivanja i prehrambenu tehnologiju, mini pekara, mini mljekara, frizerski salon, nova konfekcijska radionica, radionica za obradu plemenitih metala – naveo je Vesko Mihailović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:23