Сухих / Архива Дана
19/02/2022 u 07:39 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сухих: СД увијек спреман за самосталан наступ на изборима

Подгорица је врло значајна, а с обзиром на то да је ситуација на нивоу државе врло нејасна, сасвим је сигурно да се то одражава и на Подгорицу, каже предсједник Скупштине Главног града

Социјалдемократска партија је увијек спремна за самосталан наступ на локалним изборима, саопштио је Ђорђе Сухих, предсједник Скупштине Главног града. Ова партија у Подгорици већ скоро четири године врши власт заједно са Демократском партијом социјалиста, Бошњачком партијом и Либералном партијом. Сухих наводи да и зависно од политичке ситуације није неубичајено да се формирају коалиције у којој би и они евентуално учествовалим, али да за то треба сагласност органа партије.

– Подгорица је врло значајна, а с обзиром на то да је ситуација на нивоу државе врло нејасна, сасвим је сигурно да се то одражава и на Подгорицу. Увијек имате круг грађана који се опредјељује зависно од тога ко је власт, имате тај вариријаћи сегмент за које се у принципу највише труде партије да их придобију. Постоји дио грађана који се јасно опредијелио и који на свим изборима гласа за исте партије и гдје немате могућност да уђете у то бирачко тијело, али постоји и онај дио који гледа, размишља о томе ко ће се више питати, ко ће шта понуди. За град је можда добро што су конкретнија питања и конкретнији резултати. На државном нивоу су се искристалисале двије, три ствари које су опредјељујуће, а на градском нивоу се грађани мање опредјељују о томе да ли је неко процрногорска или просрпска опција него се опредјељују у зависности од тога како ко види одређене животне проблеме у смислу њиховог рјешавања – навео је Сухих.

Он се осврнуо и на рад градске управе у претходне четири године.

–Пуно пута сам причао да граду треба фина рука. Мислим да је ова управа града рјешавала доста тих обичних животних ствари и прољепшала је град. Свако је имао свој начин рада. Овај тренутак власт је повољно искористила. Имао је и бивши градоначелник Мугоша своје мане, ја сам се са њим све свађао око начина на који је нешто радио више него око тога шта је радио. Била је велика експанзија градње у његовом периоду, али нажалост њу није пратило ово што је сад ова управа направила – каже Сухих.

Предсједник Скупштине Главног града наводи да ће се и ситуација са државног нивоа највјероватније имати утицаја и на локални ниво.

–Биће интересантна политичка подјела и прије, а и након избора. Мислим да ће ипак доста утицати политичка организација на државном нивоу на потенцијалне коалиције и групације које ће управљати Подгорицом – поручује предсједник градског парламента.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 03:03