Дајбабе траже градњу нове водоводне мреже / -архива
25/01/2022 u 15:23 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У дијелу Дајбаба надају се новом водоводу

Постоји обећање, каже Марко Ђукановић, да ће се мрежа радити ове године

Пројектна документација за градњу 1.400 метара нове водоводне мреже у дијелу Дајбаба је завршена, па је тај посао, како је казао в.д. секретара Мјесне заједнице Марко Ђукановић стављен међу приоритете. Постоји обећање, каже Ђукановић, да ће се мрежа радити ове године.

– У наредном периоду са надлежнима треба да договоримо када да почне да се ради водовод. У том дијелу насеља грађани су сами спроводили цијеви и импровизовали како је ко могао. Због тога имају проблема са честим нестанцима воде и слабим притиском, те смо због тога тражили да се направи функционални водовод – казао је Ђукановић.

Он је истакао да су тражили да аутобуска линија "јединица" кружи кроз насеље и увођење ђачког превоза, те се надају да ће набавком нових аутобуса које је Град најавио, бити и овај проблем ријешен.

Ђукановић је истакао да у Дајбабама има доста још да се ради, али да се и сваким даном све више улаже.

– Недавно је урађена друга фаза полигона, посађено су нове саднице, спроведен је систем за наводњавање. Ради се Манастирска улица која ће бити проширена и уграђено око 20 стубова за расвјету. Ископане су рупе и након асфалтирања улице стубови ће бити постављени – казао је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:37