Село Душке у Лијевој Ријеци / -архива
22/01/2022 u 13:08 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Лијевој ријеци непроходно више путних праваца0: Један чистач мало за сва села

В.д. секретара МЗ Лијева Ријека Павле Боричић је навео да очишћена регионална саобраћајница од Колашина у правцу Подгорице и да је она проходна за саобраћај, те да је почело чишћење локалних путних праваца

У Лијевој Ријеци било је између 20 и 30 центиметара снијега. Како је казала мјештанка Лијеве Ријеке Слађана Поповић Чађеновић снијег чисти само једна машина и већина путних праваца је непроходно.

– Непроходни су путеви Ножица-Брскут, Лопате-Слацко, Рашково гувно-Веруша,Увач-Тузи Љеворечке,Опасаница-Курлај, Душке, као и путни правци према Грбом долу, Ками и Кркор. На терену чисти снијег само фирма Кажекс, док друге која је добила посао на тендеру уопште нема на простору Лијеве Ријеке. Желимо да знамо о чему се ради јер је све блокирано. Звала сам Путеве и рекла да крену машине низ Опасаницу и иду пут Брскута, гдје има болесник који је дошао из Брезовика. Има доста старих и болесних људи. Не може једна машина да стигне, јер док се једном прође напада доста новог снијега – истакла је Поповић Чаћеновић.

Она је казала да су претходних година двије машине једва стизале да очисте снијег.

– Тражимо да се појави и други чистач који је узео посао и плаћен је за то или не мора да нам ни ова једна машина чисти. Позивамо градоначелника и Путеве да реагују хитно, јер сам их о овоме проблему упознавала више пута и да се стане на пут овим проблемима. Такве злоупотребе не могу више да се раде на овом подручју – навела је она.

В.д. секретара МЗ Лијева Ријека Павле Боричић је навео да очишћена регионална саобраћајница од Колашина у правцу Подгорице и да је она проходна за саобраћај, те да је почело чишћење локалних путних праваца.

Он је навео да је у четвртак вече струја била нестала, да је запослени из ЦЕДИС-а јуче ујутро рано дошао да је укључи, али да снијег није био очишћен, те је морао пјешке да иде до трафостанице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:42