13/01/2022 u 15:30 h
Milica VujisićMilica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У ОШ "Вук Караџић" санирају осам учионица и салу

Тренутно, сређујемо паркет, хоблујемо и лакирамо да би га довели у неко пристојно стање, каже Будимир Вукићевић, директор школе

Основна школа "Вук Караџић" основана је 1963. године и од тада како истиче в.д директор Будимир Вукићевић у школу нико није улагано, без кад се морало. Учионице и филскултурна сала су много запуштене па је школа кренула у санацију.

image
-М.л.в

– Ту гдје гдјеца улазе и бораве просто је било застиђе. Ја са мојим колегама и сарадницима сам кренуо у санацију учионица и сале. Успјели смо да се договоримо да агажујемо раднике, да се среде макар осам учионица. Тренутно, сређујемо паркет, хоблујемо и лакирамо да би га довели у неко пристојно стање. Што се тиче фискултурне сале, она је једне године била оштећена и један дио фасаде је потпуно отпао. То се тада средило али је направило проблем да сала почне да купи влагу и оштећује зидове. Кренули смо у санацију тога. Сала је нама једини извор прихода и од њеног издавања платићемо ове радове. На том простору су постојале 5 сијелица и буквално се ништа није виђело тако да ћемо промијенити и комплетну расвјету у школи. Све радимо на ријеч, људи познаници, пријатељи дају нам на одложено плаћање, да би до краја овог распуста успјели да санирамо све. А до краја мај, од издавања сале исплатимо трошкове радова. Надам се да ће људи добре воље помоћи а ја са својим сарадницима ћу урадити све да освјежимо и обновимо школу колико можемо –истиче Вукићевић.

image

Будимир Вукићевић

-м.л.в

У ову васпитно образовној установи иде 1000 ђака, а како истиче директора потребно им је више простора.

– Скоро је покренута иницијатива да се врате стоматолошке ординације у школама, али ми за то немамо простора. Мали су нам капацитети, шлола је мала нема простора ни за продужени боравак, немамо ђачку кухињу, нити простор за професоре гдје могу да попију кафу или чај. Скоро смо добили 3000 еура од ЦЕДИС-а на конкурсу о свијести дјеце о екологији. Пројекат су радиле професорице Биљана Величковић, Ана Ђуровић, Катарина Вучинић на тему, уређење еколошке учионице на отвореном. Тако да чим прође ова хладноћа кренућемо у реализацију тог пројекта. У преговорима смо и са једним архитектом поводом уређења комплетног дворишта. А у догледно вријеме, и уз помоћ мојих колега, препородићемо школу. Биће ово један лијепи кутак на Забјелу –закључује Вукићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 12:35