OŠ Vuk Karažić / -OŠ VUK KARAžIć
02/09/2024 u 21:07 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) U OŠ "Vuk Karadžić" se nadaju četvrtom paviljonu

Osnovna škola "Vuk Karadžić" priredila je svečani prijem za 135 đaka prvaka koji su raspoređeni u šest odjeljenja.

Direktor škole Budimir Vukićević kazao je da je priredba koju su organizovali dobrodošlica đacima prvacima od njihovih starijih drugara.

– Stariji drugari su pripremili kratki program uz pjesmu i igru kako bi se djeca oraspoložila i kako bi shvatili da škola nije strogoća, već da je to jedan period njihovog života, te će biti i sporta i muzike i svega onoga što oni vole i očekuju od škole - kaže Vukićević.

image

OŠ Vuk Karažić

-OŠ VUK KARAžIć

OŠ "Vuk Karadžić" spremno dočekuje i ostale đake. Vukićević navodi da će ove školske godine školu pohađati 1.120 učenika.

– Uspjeli smo da i ove godine sa vrlo malo novčanih sredstava hoblujemo desetak učionica, lakiramo parkete i u najboljem mogućem redu dočekamo đake prvake, a takođe i sve ostale učenike. U odnosu na starost škole pristojni su uslovi za boravak djece. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je uspjelo da obezbijedi sredstva za video nadzor radi bolje sigurnosti djece, a u nastavku godine ćemo se dogovarati kako dalje da unapređujemo boravak učenika - naveo je Vukićević.

image

OŠ Vuk Karažić

-OŠ VUK KARAžIć

I za naredni period postoje značajni planovi kako bi se unaprijedio kvalitet ove obrazovne ustanove.

– Očekujemo da ćemo jednog dana imati i četvrti paviljon u kojem ćemo napraviti kabinete za prirodne i društvene nauke, kao i dobre, namjenske učionice za informatičku pismenost. Težimo da uđemo u Evropsku uniju, pa prema standardima EU moramo imati sobu za djecu sa posebnim potrebama jer to je nešto što svijet poznaje, a za nas je još misaona imenica. Imamo još toga da odradimo i kada su u pitanju školska ograda i veliko dvorište koje treba da bude siguran kutak za boravak djece. Nadam se da ćemo u tome uspjeti - istakao je Vukićević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 12:40