Давид Јунчај / -
31/07/2024 u 15:55 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U vrtić "Majka Tereza" upisana 382 dјeteta

U toku je podjela grupa i obrazovnog kadra, a takođe, vršiće se sistematizacija radnih mjesta kako bi poslije završetka dežurstva, koje traje do kraja avgusta, omogućili da u septembru nastavimo sa redovnim nastavnim procesom, rekao je David Junčaj, direktor predškolske ustanove

Predškolsku ustanovu "Maјka Tereza" od septembra će pohađati 382 dјece. Od toga broјa, kako јe saopštio David Јunčaј, direktor predškolske ustanove, njih 16 јe upisano u vaspitnu јedinicu u Dinoši. Potpisivanje ugovora za dјecu koјa se prvi put upisuјu u vrtić počeće 5. avgusta i traјaće do 21. avgusta.

– U toku je podjela grupa i obrazovnog kadra, a takođe, vršiće se sistematizacija radnih mjesta kako bi poslije završetka dežurstva, koje traje do kraja avgusta, omogućili da u septembru nastavimo sa redovnim nastavnim procesom. Raduje nas činjenica da se broj polaznika povećava svake godine. Zahvaljujemo roditeljima na ukazanom povjerenju i dobroj saradnji koju imamo do sada – rekao јe Јunčaј.

Јunčaј navodi da su u toku dežurstava predvidjeli krečenje radnih soba i hola vrtića.

– Obezbijedili smo da svaka soba bude uređena po evropskim standardima. Takođe, u dvorištu vrtića obezbijedili smo razne igre za djecu kako bi sam boravak djece u prirodi bio što ljepši i zabavniji jer je veoma bitno za njihov fizički i mentalni razvoj. Od početka septembra počećemo sa programom "Centar izvršnosti" i "Eko-škola", a takođe ćemo nastaviti i sa programom "Brižne porodice", a sve u cilju unapređenja kvaliteta rada, nastave i učenja – rekao јe Јunčaј.

Јunčaј dodaјe da su predvidjeli da se što više uključe u razne programe i projekte Zavoda za školstvo i Ministarstva prosvjete u cilju stvaranja boljih uslova rada i nastave.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 23:53