Уљепшали двориште школе / - ССШ "Иван Ускоковић"
27/11/2021 u 17:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ученици ССШ „Иван Ускоковић” посадили пет садница маслине

Акција је спроведена у години јубилеја 30. година еколошке државе Црне Горе

У години јубилеја 30. година еколошке државе Црне Горе у циљу подизања еколошке свијести ученика ССШ „Иван Ускоковић” као и уљепшавања школског окружења, чланови планинарско-еколошке секције у дворишту школе засадили су пет садница маслина. Одабир маслине није случајан. Маслина је симбол мира, живота, напретка, вјечности, здравља, љепоте, учености и мудрости. Ово су и вриједности, које баштине и ученици, истакли су из ове васпитно образовне установе.

– Саднице је обезбиједио Миодраг Бановић, предсједник НВО „НВО Инфо-спорт ЦГ” и координатор реализације пројекта Паркови „Млади маслињаци дјеце Црне Горе”. Акцији садње маслина присуствовали су и директорица Директората за средње образовање, Марија Лалатовић, и в.д. директорица школе Соња Дабетић – саопштили су из ове средње стручне школе.

image

Ученици посадили пет маслина

- ССШ "Иван Ускоковић"
image

Учили о екологији и уљепшали своје окружење

- ССШ "Иван Ускоковић"

Професорице Катарина Ристић и Биљана Кљаjић, са ученицима коjи су чланови ове секциjе, са великим еланом су приступили овоj акциjи  у нади да ће наставити са оваквим активностима, за побољшање животне средине.

Директорица директората за средње образовање, Мариjа Лалатовић jе искористила ову посjету да обиђе школу и сагледа све њене потенциjале. У разговору са в.д.директорице Соњом Дабетић, професорима Иваном Jеврић и Зораном Укропином сазнала jе коjи су потенциjали кораци потребни како би се побољшао квалитет наставе и изврше неопходне промjене у неким образовним програмима.

image

Са акције садње

- ССШ "Иван Ускоковић"

– Све у свему, ова акциjа jе дала подстрек за неке нове подухвате у побољшању, како животне средине тако и будуће активности коjе ће доприниjети већем угледу школе – поручила је Дабетић.

image

Директорица директората за средње образовање посјетила школу

- ССШ "Иван Ускоковић"
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 00:27