/ Udruženje podstanara Moj dom
04/02/2024 u 16:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Udruženje podstanara Moj dom: Nova administracija smanjila iznos subvencija, sjutra sastanak

Podstanari traže da se konkurs poništi jer u najboljem slučaju subvencije (prema važećem pravilniku) mogu ostvariti jedva 168 porodica od preko 15.000 podstanarskih porodica u Podgorici

Udruženje podstanara Moj dom sjutra u 12 sati ima sastanak u Sekreterijatu za rad i socijalno staranje Glavnog grada, saopštili su iz ovog udruženja.

Sa početnih 300.000 eura koje su bile opridijeljene za pomoć podstanarima u Podgorici koje je uspostavila prethodna administracija Glavnog grada, pomoć podstanarima, umjesto da bude veća i obimnija a shodno rastu kirija i uopšte inflacije u državi, nova administracija je smanjila iznos subvencija na samo 100.000 i to sa istom apanažom od 50 eura.

- Ovo dovoljno govori o dobronamjernosti da se ovaj dobar socijalni servis umjesto unaprijedi on se unižava kao što ovim načinom jasno pokazuje kolia je stvarna briga za podstanare - navode iz Udruženja podstanara.

Ističu da su primili veliki broj poziva podstanara kako bi se informisali na koji način mogu da ostvare pravo na subvencije koje grad Podgorica nudi.

- Naime, budući da smo ovih dana primili ogroman broj poziva i pitanja kako podstanar u Podgorici može ostvariti pravo na subvencije koji je raspisao Glavni grad, ali i veliki broj stanodavaca koji žele pomoći svojim podstanarima i način na koji to da urade i hvala stanodavcima koji pokazuju ljudsku solidarnost sa podstanarima, dužni smo da objavimo sledeće:

Na sjutrašnjem sastanku tražićemo sljedeće:

1. Da se konkurs poništi jer u najboljem slučaju subvencije (prema važećem pravilniku) mogu ostvariti jedva 168 porodica od preko 15.000 podstanarskih porodica u Podgorici.

2. Udruzenje podstanara Crne Gore, i pored svog ignorisanja, želi biti dio komisije za raspodjelu subvencija jer smo u saznanju da je na prethodnom konkursu za raspodjelu subvencija bilo određenih najblaže rečeno nekorektnosti.

3. Najvažnije - pozivamo sve podstanare iz Podgorice da se u 11:30 okupimo ispred sekreterijata (stari Vodovod - Ulica Vuka Karadžića br. 41, kako bismo pokazali koliko smo odlučni da svaki podstanar Glavnog grada ima pravo na subvencije - poručili su iz Udruženje podstanara.

Navode da im se svi zainteresovani obrate za informacije na udruzenje podstanara crne.gore.

- Vrijeme je za borbu, vrijeme za borbu, vrijeme je za istinu - ističu podstanari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:01