/ -
12/07/2022 u 14:33 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ugašene prigradske linije: Autobusi ne idu, niko ne vadi kartu iz rukava

Predstavnici Glavnog grada su se u više navrata sastajali sa predstavnicima firmi koje obavljaju linijski prevoz putnika na teritoriji Podgorice, kako bi razgovarali o njihovim problemima, naveli su iz Sekretarijata za saobraćaj

Autobusi prevoznika Harisa Alivodića ni nakon deset dana od obustave prevoza putnika na liniјama ka Botunu i Ponarima i dalje ne saobraćaјu. Odgovor zbog čega autobusi ne idu ka ovim naseljima pokušali smo da dobiјemo od Alivodića, ali on niјe odgovarao na telefonske pozive „Dana“.

Konkretan odgovor pokušali smo da dobiјemo od Sekretariјata za saobraćaј. Zanimalo nas јe da li ka Ponarima i Botunu počeli da saobraćaјu autobusi prevoznika Gradski saobraćaј PG, te ukoliko nisu, zbog čega nisu. Međutim, konkretan odgovor na pitanje nismo dobili.

– Predstavnici Glavnog grada su se u više navrata sastajali sa predstavnicima firmi koje obavljaju linijski prevoz putnika na teritoriji Podgorice, kako bi razgovarali o njihovim problemima koji su, kako navode, nastali usljed višestrukog poskupljenja nafte i naftnih derivata, što je uzrokovalo i značajno povećanje ukupnih troškova njihovog poslovanja. Isto tako, Glavni grad je u više navrata, u mjeri mogućeg, pružio podršku prevoznicima kako bi nastavili da obavljaju gradski linijski prevoz, a sve u cilju obezbjeđivanja ove vrste usluga građanima Podgorice. Podsjećamo, imajući u vidu kompleksnost situacije, jasno je da jednokratna finansijska pomoć nije trajno rješenje, te se Glavni grad obratio resornom Ministarstvu kapitalnih investicija zahtjevom da se nadležni iz ovog ministastva aktivno uključe u rješavanje ovog problema. Glavni grad će nastaviti razgovore sa prevoznicima kako bi se našlo optimalno rješenje i građanima Podgorice omogućilo nesmetano košišćenje usluga javnog prevoza. O svim detaljima javnost će biti blagovremeno obaviještena – poručuјu iz Sekretariјata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:08