/ -Архива
04/05/2022 u 10:15 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уништен пут од Грађена преко Кучких Корита

На Кучким Коритима има преко 2.000 викендица, људи се баве пољопривредом па би и Министарство пољопривреде требало да обрати пажњу на њих,кажу мјештани

Уколико из Подгорице кренете за Кучка Корита са собом обавезно морате понијети и резервне гуме јер је путни правац од Грађена до ове планине у потпуности уништен. На сваких десет метара главног пута, отворене су рупе па се становници овог краја надају да ће локална власт испунити обећање дато прошле године да ће га до краја мандата асфалтирати. Прва фаза реконструкције пута од Орахова до Грађена, у дужини од два и по километра, завршена је прошле године, а преостало је још да се заврши седам и по километара.

Мјештанин Горан Вујошевић сматра да би на Коритима, поред пута, требало отворити аутомеханичарску радионицу како би грађани одмах могли поправљати уништене аутомобиле.

–Пут је у катастрофалном стању, а још ће бити гори за 15 дана када теретњаци крену да возе материјал. Ја сам говорио да би било паметније да смо узели један булдожер, да уклонимо комплетан асфалт и направимо макадам. Овако, нити је асфалт нити је макадам. Овај пут је им је „лијепа” реклама за панорамску руту - круг око Корита – навео је Вујошевић.

Да је пут у лошем стању, указује и Раденко Мијовић.

Убрзо ће издиг на планине, баште су почеле да се обрађују, а пут од Орахова до Корита је фактички непроходан. Са малим колима је ризично поћи, а да се не понесу двије резервне гуме. Мораћемо тражити помоћ од Главног града и нове Владе која је ваљда заинтересована за овај проблем. На Кучким Коритима има преко 2.000 викендица, људи се баве пољопривредом па би Министарство пољопривреде требало да обрати пажњу на њих – рекао је Мијовић.

Из предузећа Путеви наводе да се пресвлачење преосталог дијела пута ка Кучким Коритима нашао у плану овог предузећа.

– У плану је да се пресвуче асфалтом преостали дио путног правца. Почетак радова се може очекивати за неких два мјесеца – наводе из Путева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:54