Stigla preporuka ministarstva / -
20/12/2023 u 06:18 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprava OŠ „Mahmut Lekić“ razmatra: Do kontrole preko zabrane telefona

Prvo šta treba јeste da se moraju razmatrati zakoni i pravilnici, kako ne bi neko to zloupotriјebio i srušio neki naš pravilnik, rekao јe direktor škole Luiđ Dedvukaј

Uprava Osnovne škole „Mahmut Lekić“ јoš niјe odlučila da li će od narednog polugođa zabraniti korišćenje mobilnih telefona u školi. Kako јe kazao Luiđ Dedvukaј, direktor škole, iniciјativa za dјelimičnu zabranu stigla јe od Ministarstva prosvјete kako bi Školski odbor razmotrio taј predlog.

– Iniciјativu smo prosliјedili i Nastavničkom viјeću. Prvo šta treba јeste da se moraju razmatrati zakoni i pravilnici, kako ne bi neko to zloupotriјebio i srušio neki naš pravilnik. Mislim da ćemo brzo, prije početka drugog polugodišta donijeti jedan stav na nivou škole - rekao јe Dedvukaј.

image

Luiđ Dedvukaj

Dan

On јe stakao da učenici VII-6 odјeljenja već tri sedmice ne donose mobilne telefone u školu.

– To je dogovoreno na roditeljskom sastanku, a i roditelji koji nisu prisustvovali su se na vaјber grupi izjasnili da se slažu sa tim predlogom. Sve ovo radi se u cilju zaštite od internet nasilja, kako njih, tako i nas predavača. Naravno i radi boljih rezultata u nastavnom procesu - kaže Dedvukaј.

Dedvukaј navodi da svako ko želi kontrolu mora da zabrani telefone, jer se mogu zloupotrijebiti na različite načine.

– Ako se dopusti učenicima da koriste u dobre svrhe, uvijek je neko tu ko može to da zloupotrijebi. Tehnološka sredstva se mogu koristiti i za dobro i za loše. Dakle, mi kao škola još niјesmo zauzeli stav, jer čekamo da o tome raspravlja Školski odbor na sledećem sastanku. Želim da istaknem da ima nastavnika koji na organizovan način sakupljaju mobilne telefone u kutiјu kako bi stvorili ambiјent za održavanje nastave - rekao јe Dedvukaј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 02:55