/ -
12/01/2022 u 16:45 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уз магистралу до Божаја нове локације за привремене објекте

Локације су дефинисане, према Програму привремених објеката по 400 квадрата површине, са могућношћу постављања, односно изградње привременог објекта максималне површине од 150 до 200 квадрата

Секретаријат за урбанизам ускоро ће расписати јавни позив за давање у закуп земљишта за постављање привремених објеката. Измијењени и допуњени Програм привремених објеката за територију општине усвојен је на сједници Скупштине општине Тузи 23. децембра прошле године. Програмом је обухваћено 16 нових локација на јавној површини уз магистрални пут Тузи-Божај. Секретар за урбанизам Љека Ивезај казао је да ће цијена закупа бити дефинисана јавним позивом.

image

Љека Ивезај

-

– Јавне површине намијењене су за развој предузетништва и отварање нових радних мјеста, а налазе се уз магистрални пут Тузи-Божај, односно од Средње мјешовите школе "25. мај" до насеља Вуксанлекићи. Локације су дефинисане, према Програму привремених објеката по 400 квадрата површине, са могућношћу постављања, односно изградње привременог објекта максималне површине од 150 до 200 квадрата. Планирани привремени објекти у овим локацијама су намијењени за пружање трговинских, угоститељских услуга, односно продавнице, мини маркети, кафе бар, мини ресторан, сластичара, једноставне угоститељске услуге... Такође предвиђени су за сервисирање или прање возила, обављање техничког прегледа, односно сервис возила и слично – каже Ивезај.

Све локације ће бити обухваћене јавним позивом о давању у закуп земљишта за постављање привременог објекта монтажног карактера путем прикупљања понуда, које ће Општина Тузи организовати у наредном периоду, наводи Ивезај. Он истиче да ће јавни позив бити објављен на веб страници Општине Тузи и једном дневном листу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:16