Stefan Vešović / - PRAVA CG
24/11/2023 u 10:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vešović: Spriječena još jedna višemilionska pljačka građana Podgorice

Glavni grad donio odluku da se radi revizija projekta multifunkcionalnog objekta koji treba da se gradi u Zagoriču, saopštio odbornik Prave

Multifunkcionalni objekat u Zagoriču biće predmet ponovne revizije i izmjena u projektu kako bi se izbjegli problemi kakvi su se desili u slučaju Gradskog pozorišta i zgrade Skupštine Glavnog grada, saopštio je Stefan Vešović, odbornik Prave Crne Gore u Skupštini Glavnog grada.

- Način na koji su radile prethodne lokalne vlasti doveo je do toga da izgradnja objekata traje višestruko duže od planiranog te da koštaju nekoliko miliona eura više nego što je predviđeno. U prethodnom periodu sam aktivno zahtijevao da se ispitaju i projekat i revizija multifunkcionalnog objekta u Zagoriču, zbog sumnji u kvalitet istih. Ovih dana stigla je i potvrda sumnji, a to je da je projekat u više faza nekvalitetan i nemoguć za realizaciju a da revizija to nije konstatovala - naveo je Stefan Vešović.

On je izrazio očekivanje da se dalje ispitaju navodi (koje je potvrdilo ministarstvo), da su određene djelove projekta radili ljudi sa neadekvatnim licencama, te da se na odgovornost pozovu svi oni koji su dozvolili da ovakav projekat uopšte dodje u fazu glavnog revidovanog projekta.

- Za javnost je važno da zna da je revident ovog projekta, a koji je dao pozitivnu reviziju, RZUP u vlasništvu Aca Đukanovića. Isti taj revident se godinama pojavljuje kao revident skoro pa svih spornih projekata, koji su nanijeli štetu građanima Crne Gore u iznosu od više desetina ili čak stotina miliona eura neadekvatnim revizijama - istakao je Vešović u saopštenju. 

On je pozivao nadležne organe da se "pozabave odgovornošću svih onih koji nisu isporučili ono za šta su građani dali novac, ali i svih onih koji su im iz lokalne samouprave omogućavali da vrše besprizornu pljačku".

On se  zahvalio direktoru Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Draganu Seniću, ali i gradonačelnici Oliveri Injac, kako je rekao, na tome što su imali sluha za ovu temu.

- Nadam se da ćemo uskoro dobiti kvalitetan projekat koji će dovesti do toga da Zagorič konačno dobije dom zdravlja, pijacu i ostale sadržaje neophodne za dostojan život - poručio je Vešović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:45