02/04/2024 u 23:34 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Humanitarni koncert posvećen djeci sa autizmom: Svaka melodija odzvanja dušom

KIC "Zeta" organizovao je humanitarni koncert, a prikupljena sredstva biće uplaćena Centru za korisnike usluga u oblasti socijalne i dječje zaštite Opštine Zeta

Humanost i djeca uvijek moraju biti na prvom mjestu. Toga su svjesni u KIC-u "Zeta" te su u saradnji sa Opštinom Zeta organizovali humanitarni koncert povodom 2. aprila - Svjetskog dana osoba sa autizmom. Sredstva prikupljena na koncertu biće uplaćena Centru za korisnike usluga u oblasti socijalne i dječje zaštite Opštine Zeta. Rado su se ovom pozivu odazvali pjevači iz Zete Danilo Denis Đinović, Zdravko Đuranović, Jelena Boljević, Nikola Bušković, Stanko Miranović, Ivana Popović Martinović, Duško Lazović, Elvir Eki Smajović, Ilija Vukčević, Ranko Vukčević, Vesna Lazović, Mirko Đuretić, Šćepan Stojanović, Mima Vujačić i Uglješa Radonjić. Osim pjevača publici se svojim koreografijama predstavio i ANIP "Đurđevdansko kolo".

– Ovim koncertom šaljemo snažnu poruku da osobe sa autizmom nisu same, da su dragocjeni članovi društva i da će u nama uvijek imati pouzdanog partnera, ali i otvorena vrata KIC-a "Zeta" za svaku vrstu pomoći i podrške. O autizmu moramo govoriti, ne samo danas, nego svakog dana u godini, a naročitu pažnju moramo posvetiti djeci prema kojoj imamo i najveću odgovornost. Zato će sredstva prikupljena na ovom koncertu biti uplaćena Centru - kaže Branko Noković, v.d. direktora KIC-a "Zeta".

Pjevači su bili oduševljeni što je neko došao na ideju da obilježi ovako važan dan i tim povodom organizuje humanitarni koncert i pomogne onima koji je pomoć najpotrebnija.

Ivana Popović Martinović kaže da joj je zadovoljstvo što je večeras sa kolegama u KIC-u, ali i obaveza.

image
-

– Uvijek osjećam odgovornost kada me pozovu. Ovo je sjajna družina koja će podržati događaj. Riječ je o djeci i nadam se da će ovakve večeri postati tradicija i da će moji zemljaci se uvijek rado odazivati. Uvijek su Zećani bili humani i prije svega odgovorni - kazala je Popović Martinović.

Jelena Boljević otpjevala je svoje pjesme "Dok nas smrt ne rastavi" i "Da je meni da te vidim".

image
-

– Uvijek se odazivam svim humanitarnim koncertima. Čast i zadovoljstvo mi je što sam večeras u mojoj Zeti i što malim dorpinosom mogu da učinim za nekog veliku stvar - ističe Boljević.

Šćepanu Stojanoviću je drago što su se izvođači odazvali ovom pozivu i na taj način pomogli.

image
-

- Nadam se da će sala biti puna. Drago nam je što nas je KIC pozvao i punog srca smo to prihvatili - kaže Stojanović.

Da svaki pjevač treba da se odazove ovakvom pozivu smatra Nikola Bušković.

- To mora svako da uradi ako je čovjek. Nije sve u parama. Nekada pjevamo za novac, a kada su ovakve stvari moramo da se odazovemo. Posebno kada su u pitanju djeca - kaže Bušković.

Mali Viktor oduševio publiku

Veliko oduševljenje publike izazvao je nastup Danila Denisa Đinovića kojem se pridružio i sin Viktor. Zajedno su otpjevali pjesmu "Sreću čine male stvari" koju je publika ispratila gromoglasnim aplauzom.

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam dio ovog koncerta i uvijek ću se rado odazvati. Sreću zaista čine male stvari. Recimo mene čini srećnim što ću po prvi put nastupiti sa sinom. Ja sam najsrećniji zbog toga, jer ide tatinim stopama i srce mi je puno - rekao je Đinović.

image
-

Ilija Vukčević ističe da se odaziva kad god ga neko pozove, posebno kada je koncert humanitarnog karaktera.

- Tu sam uvijek da pomognem, jer čovjek nikad ne zna šta može da ga snađe u životu. Ovo je jedna lijepa priča i nadam se da će biti više ovakvih koncerata i da će se narod masovno odazivati da da pomogne - rekao je Vukčević.

Zdravko Đuranović kaže da mu je ovo hiljaditi koncert u karijeri.

image
-

- Ovo ne doživljam samo kao nešto što je potrebno odraditi, već je ovaj koncert neka naša moralna obaveza. Ljudima kojima je potrebna pomoć, ako ne možemo finansijski da pomognemo, možemo signalizirati institucijama da se pokrenu. Živimo u vremenu gdje je socijalna strana malo lošija i ono gdje nikada nijesmo posustali je ona humana svera. Tu se nadam da nećemo nikad. Uvijek ću imati vremena za ovakve koncerte, jer osjećam potrebu i zadovoljstvo kada znam da sam barem jedan djelić pomogao u nečemu. Ovo je večeras divan potez. Ovakvih manifestacija treba da bude još. Treba da budemo humani, a što se tiče pjevača nikada nijesmo zakazali - kazao je Đuranović.

Mirku Đuretiću nije ovo prvi humanitarni koncert.

- Uvijek se rado odazivam i pomažem ljudima kada je potrebno. Ovdje sam rođen i dorastao i neopisiv je osjećaj. Ima malo treme jer tu mi je rodbina i pratelji - ističe Đuretić.

Elvir Eki Smajović otpjevao je svoju pjesmu "Kaži njemu da je bivši", a publiku je iznenadio i sa duetom koji je otpjevao sa koleginicom Dijanom Mojsilović.

- U pitanju je kaver Šaka Polumente. Za mene ovakvi događaji mnogo znače i uvijek se rado odazivam. Zećani su humani ljudi. Žena mi je iz Zete pa znam - ističe Smajović.

Dijana Mojsilović kaže da je srećna što će nastupiti na humanitarnom koncertu.

image
-

- Ima malo treme. Uvijek je ima pred nastup, ali je pozitivna. Ne bi valjalo da nemam tremu, a nastupam pred tolikom publikom - kaže Mojsilović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:14