Асфалтна база Путева у насељу Цијевна / - Дан
29/03/2022 u 08:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Главни град није извукао поуку из разграничења са Тузима: Комшијама гради милионски погон

Путеви су се кредитно задужили два милиона еура за куповину асфалтне базе коју ће монтирати у насељу Цијевна у Зети, и то у тренутку када је све извјесније да ће Зета бити самостална општина

Градско предузеће Путеви кредитно се задужило два милиона еура за куповину постројења за производњу асфалта које ће, како је предвиђено монтирати у насељу Цијевна у Зети, и то у тренутку када је све извјесније да ће Зета бити самостална општина. Дакле, Главни град ће урадити исто као и са предузећем Депонија у чије су погоне и садржаје уложени милиони, а објекат се налази у оквиру кастарске општине која по закону улази у састав Општине Тузи.

Студија оправданости територијалне промјене издвајањем за Зету је урађена, а чека се изјашњење Министарства јавне управе, што значи да су формално на корак од самосталности. У том документу иначе, најмање података има о имовини. А да ли је оправдано или не улагање у погон који ће се извјесно наћи у сусједству питали смо Главни град, и када добијемо одговоре биће и објављени. Иначе, Главни град се када су у питању ресурси Зете понаша као да је самосталност причина прича, а доказ су, поред асфалтне базе, и улагања у бизнис зоне те давање у закуп пољопривредног земљишта. За те ресурсе би морала да се пита искључиво локална заједница преко представничког дома.

”Главни град ће урадити исто као и са предузећем Депонија у чије су погоне и садржаје уложени милиони, а објекат се налази у оквиру катастарске општине која улази у састав Општине Тузи

Одборници опозиције у Скупштини општине Голубовци сматрају да се може десити да дође до проблема при разграничењу, као што је то случај са Главним градом и Тузима. Одборник ДНП-а у СО Голубовци Веско Рашовић каже да Главни град ништа не би смио да ради на територији Општине Голубовци јер ће они врло брзо бити самостална општина.

– Нелогично је да улажу у другу општину. Притом све што не ваља селе у Зету. Направили су право сметлиште. Кад постанемо самостална општина онда ће се они потрудити да тај дио Зете прогласе својом територијом, како би задржали те инвестиције од којих имају корист, а ми немамо ништа без угрожену животну средину. Убираће приходе, а нас ће да трују. То је исто са колектором, као сада са асфалтном базом. Исто ће се десити као и са Тузима, па сада не знају чија је Депонија, ко треба да убира приходе, ко да бесплатно истовара смеће. Тако ће бити и асфалтном базом – каже Рашовић.

Рашовић истиче да ово у задње вријеме Главни град узима од Зете све што може.

– Они покушавају да униште Зету и да је представе као да не може бити самостална. Издали су најбољу земљу за садњу смиља, кренули да граде колектор, сад ће и асфалтну базу и све то у моменту извјесног одвајања од Подгорице. Њима је циљ да Зету деградирају. Покушавају сад нешто пред изборе да ураде, јер немају више донација које су бивши градоначелници узимали – рекао је Рашовић.

Одборник ПзП-а у СО Голубовци Александар Којичић каже да Главни град у Зету улаже оно што не жели на својој територији.

– Како са асфалтном базом тако и са колектором и другим обjектима. Било би лиjепо да задрже своjе загађиваче у своjе двориште, а да нас у Зети оставе, да сами о себи мислимо, радимо и стварамо, посебно убрзо када постанемо самостална општина. Ако желе нешто корисно да ураде нека уреде локални пут Вуковци Грбавци, са бициклистичком и пjешачком стазом и осим доброг алтернативног пута и отворе оваj дио Зете пун природно историjских љепота за посjетиоце. Нека отворе аутобуску линиjу коjа иде из Зете новом заобилазницом све до КЦ-а, jер многи Зећани раде у пословним квартовима око Делта ситија и сви имаjу повремену потребу одласка до болнице, а у овом диjелу града се налази и неколико средњих школа и факултета коjе похађаjу наши суграђани. Ако ће корисних ствари за Зећане, има прегршт идеjа да се представи и реализуjе. Смрад и прљавштина колектора и асфалних база дефинитивно нису jедне од њих – каже Којичић.

Из ДПС-а Зете јуче нијесмо могли добити коментар јер се шеф клуба одборника Предраг Анђушић није јављао на телефон. Исти случај је и са одборником Драганом Шушкавчевићем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:15